Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΠΙΣΗΜΟ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, για πρώτη φορά ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

 ΕΛΛΑΔΑ 19|02|2019 - 19:56 
 NEWSROOM 
Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν μονομερές εμπάργκο πώλησης όπλων σε χώρα μέλος της συμμαχίας


κι όχι απλώς αρνούνται να πουλήσουν όπλα, αλλά μιλάμε για όπλα που έχουν ήδη πουληθεί και πληρωθεί και… απλώς δεν θα παραδοθούν!

Αντίστοιχες ενέργειες είχαμε δει στο παρελθόν, αλλά πάντα αφορούσαν άλλες χώρες εκτός συμμαχίας (π.χ. Πακιστάν) ή χώρες που αποσπάστηκαν από την σφαίρα επιρροής της Δύσης (π.χ. Ιράν).



Η ενέργεια έχει αυξημένη βαρύτητα για τον επιπλέον λόγο ότι δεν μιλάμε απλώς για μία χώρα της συμμαχίας, αλλά για μία χώρα η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα του προγράμματος ανάπτυξης του συγκεκριμένου μαχητικού έχοντας πληρώσει για τον σκοπό αυτό!

Φυσικά δεν μιλάμε επ’ ουδενί για κεραυνό εν αιθρία άσχετα αν ορισμένοι στον χώρο κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου και οραματίζονταν F-35A να επιχειρούν από κοινού με S-400 και οι ΗΠΑ… απλά να το ανέχονταν. Για την συγκεκριμένη εξέλιξη είχαμε ενημερώσει προ πολλού:

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35A στην τουρκική Αεροπορία επί τουρκικού εδάφους αναστέλλεται τελεσίδικα μέχρι την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτος, συνεπώς τα δυο πρώτα αεροσκάφη ΔΕΝ θα μεταφερθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά θα παραμείνουν στις ΗΠΑ μέχρι νεωτέρας.

Όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, «εγκρίνοντας νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019, η κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων του Κογκρέσου έβαλε χθες «Φρένο» στη μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019».
Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ως λόγο για την συγκεκριμένη ενέργεια την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.
Πιο αναλυτικά, το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής: «Οι δύο διατάξεις σχετικά με την Τουρκία, προβλέπουν την αναστολή κάθε χρηματοδότησης για τη μεταφορά στη χώρα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, έως ότου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας υποβάλουν έκθεση στο Κογκρέσο έως την 1η Νοεμβρίου 2019 που θα συμπεριλάβει και λεπτομερή περιγραφή των σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα από την προμήθεια των S-400.»

Όπως γίνεται αντιληπτό και στους πλέον δύσπιστους λοιπόν, F-35 και S-400 δεν πάνε μαζί. Η Τουρκία θα πρέπει να ακυρώσει την συμφωνία με την Ρωσία χάνοντας τα χρήματα που κατέβαλε ή… να ψάξει για άλλο αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Κογκρέσου θα πρέπει να πιστωθεί εν μέρει στην ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) όπως αναφέρει η «Κ» που άσκησαν συστηματική και ενορχηστρωμένη πίεση σε κάθε επίπεδο για να είναι η σημερινή απόφαση λίγο πιο εύκολη και βέβαιη για τους ψηφίσαντες στο Κογκρέσο.





Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν έχει επ’ ουδενί τελειώσει, αφού «η ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής ξεκίνησαν χθες νέα εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ επιστολής προς τους Αμερικανούς Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, καλώντας τους να αποτρέψουν την μεταφορά F-35 σε έναν αναξιόπιστο σύμμαχο όπως η Τουρκία, η οποία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, Αρμενίας και Κύπρου.»

Είναι κουραστικό ενδεχομένως να γράφουμε συνέχεια «σας το λέγαμε εμείς», αλλά η ψυχρή αλήθεια είναι αυτή. Πράγματι το είχαμε πει, και το είχαμε στηρίξει πάνω σε συγκεκριμένα και βάσιμα επιχειρήματα ήδη από τον Μάιο του 2017 και πλέον επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά.

Αναρωτιόμαστε τι θα γράψουν τώρα όσοι προέβλεπαν πως η Τουρκία θα πάρει S-400 και F-35 γιατί… έτσι το ήθελαν οι εγχώριοι πωλητές ρωσικού σανού. 


national-pride.org



ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


<ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ> 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 

 ● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 

 ● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. ● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. 

 ● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. 

 ● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.