Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ένα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά! Έλληνες φοιτητές σάρωσαν τα βραβεία και τα μετάλλια σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα. Μοιράστε το τώρα στους φίλους σας🔻



Ένα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά! Έλληνες φοιτητές σάρωσαν τα βραβεία και τα μετάλλια σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών

Σε διαγωνισμό που διεξήχθη στο Devin της Βουλγαρίας και ο οποίος είχε διάρκεια από 12 έως 17 Μαρτίου 2019, οι φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ, σάρωσαν τα βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν 3 ολόκληρα βραβεία, 2 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό.

Οι βραβευμένοι φοιτητές είναι οι Προδρομίδης Ιάσων, Σημαντίρης Γιάννης και Αρμενιάκος Σωτήρης. Ο συνοδός της ομάδας δεν ήταν τυχαίος αλλά επρόκειτο για τον επίσης πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς, Γιώργο Κοτσόβολη.


Ο διαγωνισμός με την ονομασία SEEMOUS, δηλαδή South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students, είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές ενώ ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07.

Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα. Τα προβλήματα είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν στους Απειροστικούς Λογισμούς, τη Γραμμική Άλγεβρα, τη Βασική Άλγεβρα, την Πραγματική Ανάλυση, τη Συνδυαστική και τη Θεωρία Αριθμών.

Τα μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου παραδίδουν μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτήριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στη διδασκαλία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία αφού το Μαθηματικό τμήμα του ΕΚΠΑ έχει πολλές επιτυχίες από την αρχή του θεσμού, ενώ από το 2010 οι επιτυχίες αφορούσαν στις πρώτες θέσεις και τα χρυσά μετάλλια. Πολύ σημαντική σε όλο αυτό ήταν η συνεισφορά των αρχηγών των ομάδων Σιλουανού Μπραζίτικου, Κωσταντίνου Ψαρομήλιγκου, Μιχάλη Σαράντη, και Γιώργου Κοτσόβολη, οι οποίοι ήταν παλαιότεροι νικητές των διαγωνισμών.

Το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών κάθε χρόνο προσελκύει έναν σημαντικό αριθμό από φοιτητές με τους περισσότερους από αυτούς να συνεχίζουν τις σπουδές με πλήρη υποτροφία στα πιο δημοφιλή Πανεπιστήμια της Ευρώπης και όχι μόνο αλλά και της Αμερικής. Το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπαθεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε κάποια στιγμή να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλα τα λαμπρά μυαλά που φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό.

enallaktikidrasi.com