Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ιταλία: Κατάσχεση πλοίου ΜΚΟ που μετέφερε παράνομα μετανάστες – Σαλβίνι: «Επιτέλους υπάρχουν σύνορα»

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα. Μοιράστε το τώρα στους φίλους σας🔻




Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν πλοίο που ανήκει σε “ΜΚΟ”


που έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, έχοντας παραλάβει προς μεταφορά στην Ιταλία την Δευτέρα 48 παράνομους μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η οικονομική αστυνομία προχωρά στην κατάσχεση του πλοίου Mare Jonio, για αυτό το συνοδεύουμε αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι


εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να ανακριθούν τα μέλη του πληρώματος.

Το Mare Jonio, που φέρει σημαία Ιταλίας, είχε μπλοκαριστεί σήμερα στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα καθώς οι ιταλικές αρχές του απαγόρευσαν να ελλιμενιστεί.

«Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Λίγες ώρες αργότερα, ζήτησε τη σύλληψη του πληρώματος:

«Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει», ειπε.

«Τα λιμάνια ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά», ανέφερε ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «κλειστά» με κεφαλαία.

Παράλληλα, το υπουργείο του δημοσιοποίησε μια οδηγία οκτώ σελίδων υπ’ όψιν όλων των ΜΚΟ που τις αφορά, υπενθυμίζοντας τη νομοθεσία που τελεί σε ισχύ όσον αφορά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα — νομοθεσία που ο Σαλβίνι αναφέρει πως ορισμένα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων παραβιάζουν.



Το Mare Jono, που έχει ναυλωθεί από μια «συλλογικότητα» αριστερών οργανώσεων, παρέλαβε εν πλω 49 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια της Λιβύης, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Ιταλία.

Στην περιοχή βρισκόταν ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως η «συλλογικότητα» προτίμησε να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο δικό τους πλοίο, για να μην επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη, αλλά να τους κατευθύνουν στην Ιταλία, όπου και η βασική τους αποστολή.

Το πρωί σήμερα είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, εν μέσω κακοκαιρίας. Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν πάντως να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του νησιού ένας 25χρονος μετανάστης που πάσχει από πνευμονία.

pronews.gr



ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


<ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ> 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 

 ● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 

 ● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. ● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. 

 ● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. 

 ● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.