Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βεντάλια πυραύλων: Το νέο Ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας θα μπορέσει να τρομάξει τα αεροσκάφη του NATO

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα. Μοιράστε το τώρα στους φίλους σας 🔻





ΜΟΣΧΑ, 16 Απρ – RIA Novosti, Nikolai Protopopov. Ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο μεσαίας και μικρής εμβέλειας πυραύλων,
με ταυτόχρονη παρακολούθηση δεκάδων εχθρικών αεροπλάνων και με σχεδόν 100% ακρίβεια στόχευσης-οι ρωσικές πόλεις και ιδιαίτερα τα σημαντικά Βιομηχανικά αντικείμενα θα καλυφθούν με το τελευταίου τύπου αντιαεροπορικό σύστημα S-350 “Vityaz- Ήρωας“.

Κατά το τρέχον έτος ξεκινά η μαζική παραγωγή και θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στα στρατεύματα . Σχετικά με τις δυνατότητες και τον σκοπό της «Vityaz»-στο υλικό του RIA Novosti.
Το τέλειο εργαλείο



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κρατικών δοκιμών το S-350 αποδείχθηκε πολύ καλό. Πριν από το τέλος του έτους, το πρώτο σετ προγραμματίζεται να μεταφερθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο των πυραυλικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή του Λένινγκραντ. Το στρατιωτικό προσωπικό θα πρέπει να μάθει τις ικανότητες του χειρισμού του νέου τύπου όπλου και να ασχοληθεί με την τεχνική του τεκμηρίωση.

Το «Vityaz» έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το ακόμη αποτελεσματικό αλλά ήδη όχι νέο σύστημα S-300 PS. Το εργοστάσιο της αεροπορικής άμυνας “Almaz-Antey” που ασχολείται με αυτό το έργο αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Το S-350 αποτελείται από έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτή, ένα ραντάρ πλήρους εμβελείας με ηλεκτρονική σάρωση του χώρου και ένα αρχηγείο με βάση το σασί ενός ειδικού αυτοκινήτου. Τα πυρομαχικά περιλαμβάνουν πυραύλους μεσαίας εμβέλειας, που χρησιμοποιούνται επίσης στους πυραύλους S-400 και βλήματα μικρής εμβέλειας.


© RIA Novosti / Uliana Solovyova S-300 αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα “Favorit”

Τα “S-300 P και S-300 PS στις ένοπλες δυνάμεις ήταν αρκετά , περίπου 50 συγκροτήματα,-λέει στο RIA Novosti αρχισυντάκτης του περιοδικού “οπλοστάσιο της πατρίδας ” Viktor Murakhovsky. -Αυτά τα συμπλέγματα έχουν ήδη φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Θα αντικατασταθούν από το σύστημα S-350 με πυραύλους μέσης εμβέλειας και με αυξημένα πυρομαχικά.
Το “Vityaz” είναι εξοπλισμένo με δύο τύπους πυραύλων. Ο πρώτος, 9M 100, έχει σχεδιαστεί για να νικήσει κάθε αεροδυναμικό και βαλλιστικό αντικείμενο σε μια απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων. Σε αυτή την περίπτωση, η ταχύτητα στους στόχους μπορεί να φθάσει τα 4,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το Murakhovskiy, για τακτικές και λειτουργικές- ρουκέτες κλάσης.

Ο δεύτερος-9M 96-παρακολουθεί του στόχους σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. “Αυτά είναι ως επί το πλείστον χαμηλόβαθμα αντικείμενα-πύραυλοι Cruise, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που παρακολουθούν τις μάχες”, συνεχίζει ο Murakhovskiy. -Η ταχύτητα στους στόχους είναι έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Το “Vytiaz” σε αυτή την τροποποίηση αντιστοιχεί σε συμπλέγματα μικρής εμβέλειας.

Το S-350 θεωρείται σήμερα όχι ως ξεχωριστή εγκατάσταση, αλλά ως στοιχείο του συνολικού αυτοματοποιημένου συστήματος αεράμυνας. Ως αντικείμενο αεράμυνας είναι ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο σύμπλεγμα, και πολύ φθηνότερο από ό, τι το S-400 “θρίαμβος triumph“.


CC BY-SA 4,0/Vitaly V. Kuzmin/ S-350 “Vityaz“

O ειδικός του ρόλος

Τα πυρομαχικά ενός συστήματος “Ήρωα-Vityaz ” είναι 144 ρουκέτες. Αυτό είναι το διπλάσιο από το σύστημαS-300 PS. Ο πολυλειτουργικός εντοπιστής ανιχνεύει ταυτόχρονα έως και 100 στόχους. Ένα «vityaz» μπορεί να εκτοξεύσει σε έως και 16 αεροπορικόυς στόχους (αεροπλάνα, πυραύλους ή κηφήνες) ή δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους (με τακτικές και επιχειρησιακές κεφαλές τακτικών πυραύλων).

“Το S-350 είναι ένα σύστημα με πολύ υψηλή θωράκιση στις παρεμβολές και με μεγάλη ικανότητα πυροδότησης. Είναι Σχεδιασμένο για να χτυπήσει τον εχθρό, ο οποίος χτυπά με υψηλή πυκνότητα και σε χαμηλά υψόμετρα, εξηγεί ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο RIA Novosti ο Mikhail Khodaryonok
Μιλάμε για δεκάδες αεροσκάφη ανά λεπτό. Το Vityaz δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αντικαταστάτης του Buk, θα είναι περισσότερο προσθήκη και θα καταλαμβάνει τη δική του θέση. Το σύμπλεγμα αυτό δεν αναπτύχθηκε για στρατιωτική αεράμυνα, αλλά για δυνάμεις αεροσκαφών και σχεδιασμένο κυρίως για την κάλυψη κρίσιμων εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με τον Khodaryonok , αυτή τη στιγμή οι Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις VKS έχουν βασικά δύο τύπους αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων το S-400 και το S-300 PM διαφόρων τροποποιήσεων. Όλα αυτά είναι μεγάλης εμβέλειας και εργάζονται σε περίπου πανομοιότυπες περιοχές, κάτι που δεν δικαιολογείται πάντα από την προστασία ιδιαίτερα σημαντικών αντικειμένων.

“Η μεγάλη απόσταη , φυσικά, είναι σημαντική, αλλά όχι τόσο κρίσιμη στη μάχη”, υπογραμμίζει ο εμπειρογνώμονας. “Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό και πιθανόν εξαιρετικό είναι, ο εντοπιστής θα ανιχνεύσει τον στόχο σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα όχι μακρύτερα από 25-30 χιλιόμετρα. Και εδώ είναι η πιο απαραίτητη η γρήγορη αντίδραση και η υψηλή απόδοση βολής, που είναι ακριβώς αυτό είναι που κάνει το S-350 διαφορετικό. Συμβατικά μιλώντας, αυτό το σύστημα θα καταλαμβάνει μια θέση κάπου μεταξύ “Buk” και S-300, ενισχύοντας δραματικά τις δυνατότητες πυροδότησης των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων.

Ο εμπειρογνώμονας προσέθεσε ότι ιδιαίτερα σημαντικά αντικείμενα θα πρέπει να καλύπτονται με συμπλέγματα που λειτουργούν σε διαφορετικές περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΣΣΔ ήταν τρεις τύποι συμπλεγμάτων: S-200 μεγάλης εμβέλειας, S-75 μεσαίας εμβέλειας και S-125 μικρής εμβέλειας.


© RIA Novosti/Pavel Lisitsyn

Στρατιώτης του Αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 PS στην περιοχή Ashuluk της περιοχής του Αστραχάν
Αξιόπιστη ασπίδα
Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας δίνει μεγάλη προσοχή στην εναέρια και πυραυλική άμυνα. Τα στρατεύματα εκπαιδεύονται μαζικά στα τελευταία αντιαεροπορικά συστήματα S-400 “θρίαμβος”, τα πυροβόλα όπλα της αντιπυραυλικής άμυνας Pantsir και το σύστημα αεράμυνας Buk-M3

Οι εγκαταστάσεις είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα και καλύπτουν τις σημαντικότερες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, στα μέσα Μαρτίου τα συστήματα S-400 “θρίαμβος” υπερασπίστηκαν το καθήκον μάχης στην αεροπορική άμυνα την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Ο “Θρίαμβος” και το “Panciri” βρίσκονται στο νότο, στην Κριμαία, στην Άπω Ανατολή και στο Βορρά. Το S-400 καλύπτει με ασφάλεια τις θέσεις των ρωσικών VKS στη Συρία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το S-400 είναι σε ζήτηση όχι μόνο στη Ρωσία. Αυτό το σύστημα είναι ικανό να καταστρέψει εναέριους στόχους στην εμβέλεια έως και 300 χιλιόμετρα, καθώς και στην εμβέλεια των έως και 60 χιλιομέτρων-βαλλιστικούς στόχους. Η Ουάσιγκτον προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την Άγκυρα να εγκαταλείψει την αγορά των συστημάτων S-400, απειλώντας να επιβάλει κυρώσεις και να σταματήσει τις πωλήσεις των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35. Ωστόσο, παρά τα εμπόδια, το πρώτο τμήμα των ρωσικών συστημάτων θα φθάσει στην Τουρκία τον Ιούλιο.


© RIA Novosti/τμήμα υποστήριξης πληροφοριών της περιοχής της Βαλτικής

Υπολογισμοί μάχης των τελευταίων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 “θρίαμβος” στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

https://ria.ru/
tokoutsavaki

facebook

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.