Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τι συμβαίνει; Δώδεκα επιθέσεις σε εκκλησίες στην Γαλλία μόνο σε μία εβδομάδα!...

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα. Μοιράστε το τώρα στους φίλους σας 🔻




Δώδεκα επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες έχουν καταγραφεί στη Γαλλία κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας σε μια σειρά «περίεργων συμπτώσεων αντιχριστιανικού βανδαλισμού».


 Η πρόσφατη εξέλιξη βανδαλισμού των εκκλησιών έχει προβληματίσει τόσο τους αστυνομικούς όσο και την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία όμως έχεςι αραμέινει παραμείνει σιωπηλή αν και οι επιθέσεις έχουν εξαπλωθεί στη Γαλλία. 

Την περασμένη Κυριακή, βάνδαλοι έκαψαν φωτιά στην εκκλησία του Saint-Sulpice – μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκκλησίες του Παρισιού – λίγο μετά τις δώδεκα. 


Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και τώρα ψάχνουν για πιθανούς ύποπτους. Η αποκατάσταση της εκκλησίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά θα κοστίσει αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Στο Νιμ (τμήμα του Gard), κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, η εκκλησία της Notre-Dame des Enfants βεβηλώθηκε με ιδιαίτερα απεχθές τρόπο, όταν βάνδαλοι ζωγράφισαν ένα σταυρό με ανθρώπινα περιττώματα, λεηλατώνοντας τον Αγία Τράπεζα και κλέβοντας ιερά σκεύη τα οποία ανακαλύφθηκαν αργότερα ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών. 

Ομοίως, στην εκκλησία της Notre-Dame στη Ντιζόν, στα ανατολικά της χώρας, καταστράφηκε η Αγία Τράπεζα και τα ιερά σκεύη πετάχτηκαν σε όλο τον ναό. Στο Lavaur, στο νότιο τμήμα του Tarn, η εκκλησία του χωριού δέχθηκε πίθεση από νεαρούς άνδρες, οι οποίοι έστρεψανένα βραχίονα του Εσταυρωμένου για να φανεί ότι έκανε μια άσεμνη χειρονομία. 
Στις περιφέρειες του Παρισιού, στο διαμέρισμα του Yvelines, αρκετές εκκλησίες έχουν βανδαλιστεί και παρ’ όλο που οι δημοσιογράφοι δεν ήθελαν να αποδώσουν τις επιθέσεις σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όλες χαρακτηρίζονται από έναν εμφανή αντιχριστιανικό χαρακτήρα. ... 
facebook

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.