Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παρακολουθείστε live αναλυτικά τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019 από όλη την Ελλάδα και τους 229 δήμους που στήθηκαν κάλπες για το β΄γύρο.


 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα.          ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. 🔻





Παρακολουθείστε live ενημέρωση για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των Δημοτικών Εκλογών 2019


Live θα καταγράφονται και τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019 σε όλη την Επικράτεια της Ελλάδας.    🔻



21:29 Δήμαρχος της Πάτμου ο Ελευθέριος Πέντες

Με 36 ψήφους διαφορά εξελέγη δήμαρχος της Πάτμου ο Ελευθέριος Πέντες υπερισχύοντας του νυν δημάρχου Γρηγόρη Στόικου. Ο κ. Πέντες είναι 32 χρόνων και συγκέντρωσε 1.028 ψήφους (ποσοστό 50,89%), ενώ ο νυν δήμαρχος κ. Στόικος πήρε 992 ψήφους (ποσοστό 49,11%).

21:20 Νέος Δήμαρχος για την Σπάρτη

Νέα σελίδα για την Σπάρτη με νέο δήμαρχο τον Πέτρο Δούκα.

21:17 Νίκη Κάρναβου στην Καλλιθέα

Ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος επανεκλέγεται αφού επικράτησε στη μάχη των δημοτικών εκλογών έναντι του Κωνσταντίνου Ασκούνη.

21:13 Θρίλερ μέχρι τέλους στο Βύρωνα

Μάχη σώμα με... σώμα δίνουν για το δήμο Βύρωνα ο Γρηγόρης Κατωπόδης (νυν δήμαρχος) με τον Χρήστο Γώγο. Ο Γρηγόρης Κατωπόδης οδηγεί την κούρσα μέχρι στιγμής με λίγους ψήφους διαφορά


21:10 Δήμαρχος Καστελορίζου ο Γιώργος Σαμψάκος

Επανεξελέγη δήμαρχος Καστελορίζου ο Γιώργος Σαμψάκος. Με 15 ψήφους διαφορά από τον Γιώργο Παπουτσή.

21:07 Αλλαγή στο δήμο Πεντέλης

Νέα Δήμαρχος Πεντέλης η Δήμητρα Κεχαγιά. Η νέα δήμαρχος αφήνει πίσω της τον επί πολλά δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου Καψάλη.

21:05 Εντυπωσιακή η αποχή

«Εντυπωσιακή» χαρακτηρίστηκε η αποχή από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Singular Logic Γιάννη Θεοδωρόπουλο οποίος προχώρησε στην ενημέρωση των συντακτών και των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019.

21:00 Πανηγυρισμοί για τον Κώστα Μπακογιάννη

Ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος συγκεντρώνει το μεγάλο ποσοστό που ανέρχεται στο 65,2% και έτσι όπως έγινε νωρίτερα γνωστό είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Πανηγυρισμοί για την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη

20:56 Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας ο Γιάννης Βούρος

Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκλέγεται ο Γιάννης Βούρος στις δημοτικές εκλογές 2019. Ο κ. Βούρος που είχε πρωτεύσει και στον α' γύρο, συγκεντρώνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ -σε ποσοστό ενσωμάτωσης 96,77% - συγκεντρώνει ποσοστό 55,02% και 7.537 ψήφους.

20:53 ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη μάχη είναι στις εθνικές εκλογές

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν τα εξής: «Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.


Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές».

20:50 Παραδοχή ήττας και από Καραμέρο

Παραδοχή ήττας στο Μαρούσι από τον Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα χάνει τη μάχη του β' γύρου των δημοτικών εκλογών 2019. Νέος δήμαρχος ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

20:45 Παραδοχή ήττας από Νίκο Ταχιάο

Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, μετά την γνωστοποίηση του exit poll για τον κεντρικό δήμο και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

20:41 Μεγάλη νίκη του Μωυσή Ελισάφ

Μεγάλη είναι η νίκη του γιατρού Μωυσή Ελισάφ για τον Δήμο Ιωαννίνων με ποσοστό 51,7% έναντι του αντιπάλου του Μπέγκα Θωμά, δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

20:38 Μεγάλη νίκη Μώραλη

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 88%, ο Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει ποσοστό 57,87% με τον Νίκο Βλαχάκο να συγκεντρώνει 42.13%.

20:31 Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Στον δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με ποσοστό 65,2% έναντι 34,8 του Νάσου Ηλιόπουλου υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

20:30 Τα πρώτα αποτελέσματα από το Ρέθυμνο

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο δήμο Ρεθύμνου με τα πρώτα αποτελέσματα 19 εκλογικών τμημάτων από τα συνολικά 104 να δίνουν την πρώτη θέση στον νυν δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, με πρώτο καταγεγραμμένο ποσοστό 52,82% και 1.562 ψήφους.


Ο Θεόδωρος Νίνος λαμβάνει έως τώρα το 47,18% και 1.395 ψήφους. Η αποχή, παρά το κάλεσμα και από τους δύο υποψηφίους δημάρχους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να βρεθούν οι πολίτες στις κάλπες, κυμαίνεται στο 42,62%.

20:00 Εκτίμηση της Singular Logic για τους δήμους

Μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, η Singular Logic έδωσε στη δημοσιότητα την εκτίμησή της για τους Δήμους. Συγκεκριμένα:

Αθηναίων: Μπακογιάννης 65,2%

Θεσσαλονίκης: Ζέρβας 66,8%

Πατραίων: Πελετίδης 71,4%

Ηρακλείου: Λαμπρινός 51,3%

Πειραιώς: Μώραλης 57,6%

Λαρισαίων: Καλογιάννης 57,3%

19:55 ΝΔ για την μεγάλη αποχή από τις κάλπες


Για μικρόνοη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να γίνουν οι ευρωεκλογές, μαζί με τον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και όχι στον δεύτερο γύρο- γεγονός που μείωσε το ενδιαφέρον των πολιτών- κάνει λόγο σε σημείωμά της η ΝΔ, για την μεγάλη αποχή που σημειώθηκε σήμερα στις κάλπες.

19:48 Δύο ανεξάρτητοι για το Δήμο Ιωαννιτών



Δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν την δημαρχία στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος προ επταημέρου προτιμήθηκε από το 30,62% των συμπολιτών του και ο Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος είχε την προτίμηση του 23,84% των ψηφοφόρων.

19:45 Μάχη για το δήμο Λαρισαίων

2014 θυμίζουν οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο δήμο Λαρισαίων. Οπως τότε έτσι και σήμερα οι δημότες της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του σημερινού δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος έχει τη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ και στον α΄ γύρο πήρε 42,52% και της ανεξάρτητης προερχόμενης από τη ΝΔ, Ρένας Καραλαριώτου, που την περασμένη Κυριακή έλαβε 39,85%.

19:32 Την επανεκλογή του διεκδικεί ο Γιάννης Μώραλης

Την επανεκλογή του διεκδικεί και ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης (χωρίς επίσημη κομματική στήριξη), καθώς προτιμήθηκε από το 45,34% των συμπολιτών του, ενώ αντίπαλός του είναι ο Νίκος Βλαχάκος, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ και πριν από μία εβδομάδα έλαβε ποσοστό 27,13%.

19:27 Προβάδισμα Πελετίδη στην Πάτρα

Στην Πάτρα ο προερχόμενος από το ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης διεκδικεί την επανεκλογή του, καθώς στον α΄ γύρο έλαβε το 40,60% των ψήφων, ενώ αντίπαλός του είναι ο ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 16,01%.

19:21 Φαβορί ο Μπακογιάννης για την Αθήνα

Οι υποψήφιοι που στηρίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν και τον δημαρχιακό θώκο του δήμου της πρωτεύουσας. Από την μια βρίσκεται ο «γαλάζιος» Κώστας Μπακογιάννης, που την περασμένη Κυριακή κατάφερε να αποσπάσει το 42,65% των ψήφων και από την άλλη ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 16,98%.

19:15 Ανατροπή το Exit poll από Δήμο Θεσσαλονίκης!

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του exit poll που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, από την εταιρεία Interview.

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύμφωνα με αυτά, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Νίκος Ταχιάος, λαμβάνουν:

Κωνσταντίνος Ζέρβας: 67 %

Νίκος Ταχιάος: 33 %

19:07 Αισιοδοξία στη ΝΔ για τα αποτελέσματα


Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, επικρατεί αισιοδοξία στην Πειραιώς ενόψει των αποτελεσμάτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαρχής αποφασίσει να δοθεί αμιγώς πολιτικός χαρακτήρας.

19:00 Εκλεισαν οι κάλπες

Εφτασε η ώρα της κρίσης. Εκλεισαν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων. Σημειώνεται, ότι από την πρώτη Κυριακή έχει κριθεί η μάχη της κάλπης σε 6 περιφέρειες και 103 δήμους.

18:37 Μάχη στη Θεσσαλονίκη

Ολα τα μάτια στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού για την θέση του δημάρχου αγωνίζονται ο υποψήφιος της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος και ο προερχόμενος από τη ΝΔ και εκλεκτός του Γιάννη Μπουτάρη Κ. Ζέρβας. Απεναντίας, στο δήμο της Αθήνας αντιμέτωποι είναι ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

18:26 Ενας μικρός... εισβολέας μέσα στο παραβάν

Οπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αρκετές είναι οι φωτογραφίες που ξεχωρίζουν. Στην παρακάτω ένα παιδάκι έχει μπει μαζί με τον πατέρα του στο παραβάν των αυτοδιοικητικών εκλογών.

18:17 Επεισόδιο με Μαυραγάνη μέσα σε εκλογικό κέντρο

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα άγριο επεισόδιο διαδραματίστηκε μέσα σε εκλογικό κέντρο στην Εύβοια, στο οποίο ενεπλάκη και ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης.

18:00 Για μια ώρα ακόμα ανοικτές οι κάλπες

Οι κάλπες για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

17:54 Παραλία... ψήφισαν οι Αθηναίοι
Οι κάλπες στήθηκαν ξανά για τον β' γύρο των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών προκειμένου το εκλογικό σώμα να επιλέξει Περιφερειάρχες και Δημάρχους αντίστοιχα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, με τον καιρό σύμμαχο οι Αθηναίοι γέμισαν τις παραλίες της Αττικής, αφού το θερμόμετρο έφτασε τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί προτίμησαν να κατευθυνθούν στις παραλίες αντί στα εκλογικά τμήματα /

17:40 Μεγάλη η αποχή σε Κέρκυρα και Παξούς

Η αποχή από την κάλπη φέρεται πως θα είναι ο νικητής του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, των Παξών και των ελαχίστων τμημάτων, των Διαποντίων νήσων. Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τους περισσότερους δικαστικούς αντιπροσώπους, η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

17:34 Ηράκλειο: Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών σε έξι δήμους

Σε συνολικά έξι δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχουν στηθεί και σήμερα (02/06) κάλπες για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών.

Στον δήμο Ηρακλείου αντιμέτωποι είναι ο Γιάννης Κουράκης που έλαβε την περασμένη Κυριακή ποσοστό 36,71% με τον Βασίλη Λαμπρινό που συγκέντρωσε 24,12%. Στον δήμο Γόρτυνας ο Μιχάλης Κοκολάκης (45,25%) με τον Νίκο Σχοιναράκη (26,80%), στον δήμο Μαλεβιζίου ο Κώστας Μαμουλάκης (43,11%) και ο Μενέλαος Μποκέας (42,58%). Αντιμέτωποι στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, είναι ο Ζαχαρίας Καλογεράκης (49,89%) και ο Μανώλης Φραγκάκης (41,82%), ενώ στον δήμο Φαιστού ο Γρηγόρης Νικολιδάκης (28,63%) και ο Γιάννης Νικολακάκης (27,34%).

Πηγή: iefimerida.gr



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK



loading...