Σελίδες

Τίτλοι τέλους για τον Τσίπρα – Ζήτησε εκλογές από τον Παυλόπουλο (Βιντεο)

Translate this page
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα.          ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. 🔻



"Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί κινδύνους για την Οικονομία"


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετέβη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ζητήσει επίσημα της διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 6.30, με τον Πρωθυπουργό να φθάνει ακριβώς στην ώρα του, αφού όμως προηγουμένως είχε μεταθέσει κατά μια εβδομάδα αργότερα το ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις 3 Ιουνίου, στις 10 Ιουνίου. Στο διάστημα της αναβολής βέβαια, μεσολάβησε η «βροχή» τροπολογιών» και «τακτοποιήσεων» στη Βουλή.


Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις ευρωεκλογές και δεδομένου ότι οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τα τέλη Σεπτεμβρίου, στην ολοκλήρωση της 4ετιας, προέκυψε μια συνθήκη παρατετεμένης προεκλογικής περιόδου που δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία.

«Οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν».


«Εχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης να προκηρυχθούν εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε αποδεκτό το αίτημα, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος. Στη συνέχεια αναμένεται το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής που θα θυροκολληθεί αύριο στο Κοινοβούλιο και η χώρα εισέρχεται επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.






crashonline.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA:








ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK



loading...