Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Mirage: Το σπίτι στην Τήνο με την οροφή πισίνα -Απόλυτα καμουφλαρισμένο, χάνεται στο τοπίο [εικόνες]

Translate this page
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα.          ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. 🔻




Μια «αόρατη όαση». 
Αυτό περιγράφει πλήρως το σπίτι Mirage στην Τήνο, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects.


Η κατοικία βρίσκεται σε μια απόκρημνη βραχώδη τοποθεσία της Τήνου με προσανατολισμό προς το Αιγαίο. Πρόκειται για μονοκατοικία με επιφάνεια 198 τ.μ., που επωφελείται από την υπέροχη και πανοραμική θέα του τοπίου και της θάλασσας. Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου είναι να ενσωματώσει την οικία στο τοπίο, γι’ αυτό και αν κάποιος την παρατηρήσει από μακριά το μόνο που βλέπει είναι η πισίνα υπερχείλισης.

Η πισίνα μοναδικό στοιχείο του σπιτιού στην Τήνο


Κάτω από αυτή βρίσκεται η κατοικία, με αποτέλεσμα η πισίνα να λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέπτης που αγκαλιάζει και προφυλάσσει τη ζωή των κατοίκων του σπιτιού. Χάρη σε αυτή το κτίριο «εξαφανίζεται» καθώς το νερό ενώνεται αρμονικά με τον ουρανό και τη θάλασσα. Δίνεται η αίσθηση πως η οροφή αποτελεί προέκταση της θάλασσας, που έχει ανέβει λίγο πιο ψηλά. Το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αντικατοπτρίζει τους γύρω βράχους και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αστέρας γεμάτος νυχτερινό ουρανό. Ενα όνειρο!



Το «αόρατο» που θέλησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects να επιτύχει έγινε, επίσης, πραγματικότητα χάρη στα δομικά υλικά της περιοχής. Τα τοπικά υλικά έχουν μικρή επίδραση στο περιβάλλον και είναι πολύ αποδοτικά ως μονωτικά υλικά. 




Οι αρχιτέκτονες, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, ήθελαν να φτιάξουν μια μια αόρατη όαση κρυμμένη από τα ανυποψίαστα μάτια. Το σπίτι λειτουργεί σχεδόν σαν ένα σημείο παρατήρησης, καθώς προσκολλάται στα βράχια και επιβλέπει το δραματικό τοπίο.




Ο Στέλιος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες αρχιτέκτονες. Εχει βραβευτεί στην στην κατηγορία Future Villas στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Εκθεσης Αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του καφέ και το πωλητήριου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του ζαχαροπλαστείο «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά και την έκθεση Vanity με ιστορικά κοσμήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.




Πηγή: iefimerida.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK


ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.




loading...