Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

S-400: Πως η Τουρκία «κινδυνεύει» από τους πυραύλους που αγόρασε [vid]

Translate this page
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μία κοινοποίηση δεν κοστίζει τίποτα.          ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. 🔻




Η Τουρκία προχώρησε τον περασμένο μήνα στην παραλαβή της πρώτης παρτίδας ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400,
γεγονός που σηματοδοτεί την στρατηγική συνεργασία Άγκυρας και Μόσχας, ωστόσο ένα τεράστιο «αγκάθι» στις σχέσεις τους παραμένει και αυτό είναι η Συρία.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά και την επίθεση του καθεστώτος σε τουρκικές δυνάμεις, αναμένεται να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω του ρόλου της Ρωσίας αλλά και το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης της με την Τουρκία, υπό το φόντο της απειλής των S-400.




Πρόσφατο δημοσίευμα του Washington Examiner, αναλύει το ενδεχόμενο πως η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, μπορεί να προκαλέσει ή και να οδηγήσει σε ανοιχτή αντιπαράθεση των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων με τα συστήματα S-400 της Ρωσίας, που έχει παραλάβει και η Άγκυρα.
Η στρατηγική τοποθεσία του Χαν Σεϊχούν

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις καθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας γνώρισαν μεγάλη κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες, καθώς συριακά αεροσκάφη προχώρησαν σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς με στόχο τουρκική οχηματοπομπή που εισήλθε στην επαρχία Ιντλίμπ για την προμήθεια των ανταρτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις Σύριοι πολίτες.

«Μήλον της έριδος» ήταν η στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, καθώς μέσω του αυτοκινητοδρόμου Μ5, συνδέεται με την Δαμασκό με την άλλοτε συριακή οικονομική πρωτεύουσα, το Χαλέπι, ενώ περνά επίσης από τη Χομς.

Ο διευθυντής του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο για «νίκη-κλειδί των δυνάμεων του καθεστώτος» της Συρίας, μετά την κατάλαηψη της πόλης από τις δυνάμεις του Άσαντ.




Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε χθες το πρωί ότι «τουρκικά οχήματα φορτωμένα πυρομαχικά (…) κινήθηκαν προς την κατεύθυνση» της πόλης για να «διασώσουν τους τρομοκράτες», σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Αυτή η εχθρική συμπεριφορά του τουρκικού καθεστώτος δεν θα μειώσει σε καμία περίπτωση τη συριακή αποφασιστικότητα», κατά την ίδια πηγή.




Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολύ γρήγορα έγιναν ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές για να εμποδιστεί η φάλαγγα να συνεχίσει την πορεία της, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στην Τουρκία.
Η «σύγκρουση» Τουρκίας – Ρωσίας

«Η κατάσταση γύρω από το Χαν Σεϊχούν επιβεβαιώνει την κλιμάκωση των προσπαθειών Ρωσίας και Συρίας να μειώσει δραματικά την επιρροή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη Συρία», αναφέρει ο Tom Rogan στο δημοσίευμα του Washington Examiner, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ερντογάν στις ανταρτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Hayat Tahrir al-Sham (HTS), έχει εξοργίσει τον Μόσχα και Δαμασκό.

Στόχος των δύο συμμάχων είναι να αποκλειστεί η πρόσβαση της Τουρκίας στην περιοχή, να αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του Ερντογάν, να δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο για μια τελεική επίθεση και προώθηση στην Ιντλίμπ, που είναι το τελευταίο οχυρό των ανταρτών και να συντρίψουν την όποια αντίσταση βρουν, όμως σε όλα αυτά η Τουρκία στέκεται εμπόδιο και η στρατιωτική της παρουσία αυξάνεται διαρκώς, καθώς στην περιοχή επιχειρούν και τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου TB2 Bayraktar.
Η απειλή των S-400

Αυτό όμως που τονίζει ο αναλυτής στο δημοσίευμα είναι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι ότι είναι πρόθυμος να «τεστάρει» τον Ερντογάν, ενώ είναι πιθανό ο Τούρκος ομόλογος του να «μπλοφάρει» λόγω των απειλών που αντιμετωπίζουν οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι είναι πολύ πιο αδύναμοι στη Συρία από ό, τι δείχνουν, αλλά η ίδια πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε ο Ερντογάν από τον Πούτιν, χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει τεράστιο κόστος και απώλειες στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Με πληροφορίες από: Ahval / Φωτογραφία αρχείου Reuters


onalert.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK


ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.




loading...