Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πολεμική προειδοποίηση Αιγύπτου σε Τουρκία: «Εάν παραβιάσετε την ΑΟΖ μας θα απαντήσουμε δυναμικά»

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.

Ας τη μοιραστούμε! 🔻




Aρχίζει και ξεκαθαρίζει πλέον η κατάσταση στην Α. Μεσόγειο. Οι συμμαχίες πλέον έχουν εδραιωθεί με Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο και Ισραήλ και από την άλλη έχουμε τον άξονα Τουρκίας-Πακιστάν.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, καθώς αν δεν αντιδράσουμε, τότε θα δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Τι θα κάνουμε για παράδειγμα εάν τουρκικό γεωτρύπανο βρεθεί σε ελληνική υφαλοκρηπίδα; Θα προχωρήσουμε σε διάβημα; Εάν γίνει αυτό το λάθος τότε αντίο! Μόνο με δυναμική απάντηση θα φύγουν οι Τούρκοι. Πρέπει να νιώσουν την καυτή ανάσα μας για να φοβηθούν.


Πάντως όλοι και όλα συγκλίνουν στο ότι θα υπάρχει επεισόδιο. Η αποκάλυψη του Πενταπόσταγμα σήμερα τα λέει όλα. Όταν το Al Jazeera μιλάει για σύγκρουση, τότε κάτι συμβαίνει.

Τι ανέφερε:

Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε πολεμική σύγκρουση μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, όπως αναφέρουν ειδικοί στο Al Jazeera. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντόνμεζ ανακοίνωσε ότι, μόλις η συμφωνία κυρωθεί και από τις δύο πλευρές, τα τουρκικά γεωτρύπανα θα αρχίσουν να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Αν και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ούτε το επιβεβαιώνει, αλλά ούτε το αρνείται, όπως ανέφεραν δύο ειδικοί στο Al Jazeera, η Ελλάδα έχει στείλει ήδη ναυτικές δυνάμεις νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αν εμφανιστεί τουρκικό τρυπάνι, τα πλοία μας θα αναλάβουν δράση εναντίον του και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση, επειδή αυτά τα πλοία συνοδεύονται από πολεμικά σκάφη. Και φυσικά αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε Έλληνας πρώην διπλωμάτης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης πάντως έχει ενεργοποιήσει όλους τους παίχτες στην περιοχή.

Πριν λίγο ο πρώην ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Χουσείν Χάρινι και σύμβουλος του Σίσι, δήλωσε πως εάν η Τουρκία παραβιάσει τα Αιγυπτιακά κυριαρχικά δικαιώματα, τότε το Κάιρο θα απαντήσει δυναμικά!

Μπορεί να μίλησε με διπλωματικό τρόπο, όμως το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, θα «μιλήσουν» τα όπλα!

«Τα μνημόνια συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας-Τρίπολης δεν έχουν ισχύ. Δεν υπάρχει νομική βάση σε διεθνές επίπεδο καθώς η Βουλή της Λιβύης δεν τα εγκρίνει,» δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat.

Την ίδια στιγμή, το πρώην στέλεχος των Αιγυπτιακών ΕΔ και νυν σύμβουλος του Σίσι στρατηγός Φαράι, είπε πως ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες μαζί με υπόλοιπες Αραβικές χώρες για να καταγγείλουν την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

Ταυτόχρονα έχουμε και κινητοποίηση από την Μόσχα, καθώς ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Ιταλία, για να συζητήσει με Κόντε και Ντι Μάιο τις εξελίξεις στην Λιβύη, όπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ.

Το παιχνίδι τώρα ξεκινάει στην περιοχή!

pentapostagma.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.




loading...