Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Άκυρη η συμφωνία με τη Λιβύη»

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.

Ας τη μοιραστούμε! 🔻




Μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.



«Θα ζητήσω και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω τη στήριξή τους απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα. Το δήθεν μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο:

Παραβιάζει κατάφορα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. 


Σε όλη αυτή τη διαδικασία η Ελλάδα δεν είναι μόνη, έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους. Πορευόμαστε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, αλλά και με σχέδιο και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός, στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας», είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόσφατη παράνομη «συμφωνία» Λιβύης – Τουρκίας καθώς και για όλες τις ενέργειες της Ελλάδας.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, προκλητική και δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες.

pentapostagma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.




loading...