Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Γερμανία έχει κλείσει την πόρτα στην Ελλάδα… ούτε επανένωση οικογενειών

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.

Ας τη μοιραστούμε! 🔻




Η Γερμανία απορρίπτει, κατά κανόνα, τις αιτήσεις προσφύγων από την Ελλάδα για επανένωση οικογενειών σε γερμανικό έδαφος. 

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Berliner Morgenpost “τον περασμένο χρόνο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (BamF) απέρριψε, στο μεγαλύτερο μέρος τους, τις αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση προσφύγων από την Ελλάδα. Από τις 747 αιτήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο (του 2019), οι 593 έλαβαν αρνητική απάντηση.


Αυτό προκύπτει από απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει το Κόμμα της Αριστεράς”. Την πρακτική αυτή επικρίνει η Γκεκάι Ακμπουλούτ, βουλευτής της Αριστεράς με καταγωγή από την Τουρκία, η οποία δηλώνει στην εφημερίδα του Βερολίνου ότι “αυτές οι αρνητικές απαντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες οι πρόσφυγες στα αποκαλούμενα hotspots στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στην Ελλάδα ή σε άλλους καταυλισμούς”.

“Βοήθεια για την Ελλάδα” επιγράφεται σχόλιο στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAS), που υποστηρίζει ότι η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό “ποτέ δεν λειτούργησε, όπως είχε επιδιωχθεί αρχικά” και αναφέρεται στις αδυναμίες της ελληνικής πλευράς: “Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο οι παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν να επιστραφούν από τα ελληνικά νησιά, παρά μόνον αν η αίτησή τους για παροχή ασύλου απορρίπτεται και η Τουρκία κρίνεται ‘ασφαλής χώρα’ για τους ίδιους.

“Ωστόσο, το ελληνικό σύστημα ασύλου δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί τις αιτήσεις, γι αυτό δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες επιστροφές. Λείπουν το επαρκές, καταρτισμένο προσωπικό και η υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να ολοκληρώνεται με ταχύτητα στα νησιά η επεξεργασία των αιτήσεων. Για να υλοποιηθεί με ουσιαστικά βήματα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η Ελλάδα θα χρειαζόταν μαζική υποστήριξη από εμπειρογνώμονες άλλων ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν εμπειρία στην υπηρεσία ασύλου. Οι οποίοι όμως δεν μπορούν να έρθουν, παρά μόνον αν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει ρητώς τη βοήθειά τους, ει δυνατόν στο ανώτατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”.


ΠΗΓΗ: DW
defence-point.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


loading...