Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ- ΑΝΟΙΞΕ Η 4η ΣΦΡΑΓΙΔΑ- Κορονα’ι’ός: Ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού!




Λόγω της κρισίμου καταστάσεως με τον Κορονα’ι’ό ρώτησα τον πνευματικό μου,αν πρέπει να ανησυχώ ή είναι ακόμη κάτι τυχαίο που θα ξεπεραστεί και μου απάντησε ότι...


...την Αγία Γραφή την έχεις ,ερμηνείες πάνω στην Αποκάλυψη έχεις στα βιβλία,μελέτησε τι γράφουν για την 4η Σφραγίδα και τον Κίτρινο Ίππο και βγάλε τα συμπεράσματά σου,λύσε τις απορίες σου.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη γράφει στο 6ο Κεφάλαιο:
Kαι όταν άνοιξε την 4η σφραγίδα άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει:Έλα.

Και είδα άλογο κίτρινο και αυτός που καθόταν πάνω σε αυτό είχε το όνομα θάνατος και μαζί του ακολουθούσε ο άδης και δόθηκε σε αυτόν εξουσία επάνω στο τέταρτο των κατοίκων της γης να τους φονεύσει με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο και με τα θηρία της γης.


Αυτή είναι η αναφορά της Αποκαλύψεως πάνω στην πανδημία που έχει ενσκύψει με τον Κορονα’ι’ό στην Κίνα και σε κάποιες άλλες χώρες.Η Κίνα έχει περίπου 1,5 δις πληθυσμό,πράγμα που σημαίνει ότι για να φύγει το 1/4 του κόσμου από την πανδημία θα έπρεπε να εξολοθρευτεί όλος ο πληθυσμός της Κίνας,τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι αφού ο ιός μπορεί να ξεφύγει από τη χώρα-όπως ήδη συμβαίνει-και κατά τόπους να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες.

Υπάρχουν οι περιγραφές για τις επιπτώσεις στην Οικονομία,το εμπόριο,την αυτοκινητοβιομηχανία,τις κρουαζιέρες,τα αεροπορικά ταξίδια,και γενικότερα στον τουρισμό.

Εδώ θα εξετάσουμε ιστορικά τις επιπτώσεις στην ανθρωπότητα λόγω της αποστασίας από τον Θεό
και θα δούμε ιστορικά τι συνέβει από τα αρχαία χρόνια,και όχι τι έγινε με προηγούμενους ιούς,όπως το Aids ή το H1N1.

Ο Θεός θέλει ο άνθρωπος να ζει ευτυχισμένος,με ευδαιμονία,μακάριος,και γι αυτό τον προσκαλεί να έλθει, να πλησιάσει και να προσκοληθεί σε Αυτόν.

Ο Θεός με πολλές φωνές προσκαλεί τον άνθρωπο στην Αγάπη,την υπακοή,την εκτέλεση των νόμων Του,δια των οποίων εκφράζεται το Άγιο Θελημά Του.

Ναι,στο Θεό βρίσκεται η ευτυχία και η μακαριότητα.
Αλλά ο άνθρωπος παρά τις προσκλήσεις ,παρά τις προειδοποιήσεις απομακρύνεται από το Θεό και σήμερα βρίσκεται σε αποστασία!

Ο άνθρωπος φεύγει και που πορεύεται; Στη Δυστυχία και τον όλεθρο.Στην αρχή η απομάκρυνση του φαίνεται οδός ευρύχωρος που δεν τον δυσκολεύει σε τίποτα.

Είναι δρόμος τέρψεως και απολαύσεως με εύθυμους συνοδοιπόρους.και δεν θέλει να ακούσει για δυσάρεστα και σήματα κινδύνου.Η ηδονή και η ζωή είναι απόλαυση!Η απόλαυση των σαρκικών επιθυμιών.Οποιασδήποτε ανηθικότητας(ομοφυλοφιλία,παιδεραστία,τρανσέξουαλ κλπ.)

Αλλά άνευ θλίψεως ο αμαρτωλός και αποστάτης άνθρωπος δεν έρχεται προς τον Θεόν.




Αλλά αν ο άνθρωπος που βλέπει το άλογό του αφηνιασμένονα τρέχει και να κινδυνεύει λυπ’ηται και επιθυμεί να το σώσει ,ο Ύψιστος

Θεός που βλέπει το λογικόν ζώον,τον άνθρωπο,την κορωνίδα της δημιουργία Του να τρέχει και να κινδυνεύει να πέσει στον άβυσσο,δεν λυπείται και δεν επιθυμεί να σώσει τον άνθρωπον;Φυσικά,εδώ ενδια΄φερεται για την άλογη φύση δεν θα ενδιαφερθεί για τον άνθρωπο;

Και πρώτο παράδειγμα είναι ο ίδιος ο Προφητάναξ και Βασιλέας Δαβίδ,ο ποίος παραβίασε δύο εντολές του Δεκάλογου: Ου μοιχεύσεις και ου φονεύσεις.Διέπραξε τα δύο αυτά θανάσημα αμαρτήματα ,τη μοιχεία και το φόνο.Ο Δαβίδ ένοχος.Σαν Βασιλέας έπρεπε να είναι υπόδειγμα στο λαό του,αλλά έγινε κάκιστο παράδειγμα αισχρού βίου.Για ένα χρόνο έμεινε αμετανόητος.

Αλλά μετά ήρθε η ασθένεια και στο κρεββάτι του πόνου γράφει τον ψαλμό που σήμερα λένε όλοι οι Ψάλτες και οι αναγνώστες στη Θεία Λειτουργία:


«Oυκ εστί ίασις εν τη σαρκί μου από προσώπου της οργής σου,ουκ έστι ειρήνη εν τοις οστέοις μου από προσώπου των αμαρτιών μου.Ότι αι ανομίαι μου υπερήραν τη κεφαλή μου,ωσεί φορίο βαρύ εβαρύνθησαν επ εμέ..Προσώζεσαν και σάπησαν οι μώλωπές μου,από προσώπου της αφροσύνης μου.Εταλαιπώρησα και κατεκάμφθην έως τέλους,όλην την ημέρα σκυθρωπάζον επορευόμην»(Ψαλμ.37)

Μετενόησε μετά την επίσκεψη της αθενείας και έγραψε περί τους 153 Ψαλμούς που βρίσκονται στην Αγία Γραφή.

Σε αντίθεση με τον Φαραώ,που κρατούσε αιχμάλωτους τους Ισραηλίτας και δεν μετενόησε ,με αποτέλεσμα η Αίγυπτος να περάσει από 10 πληγές.Ο Δαβίδ συναισθάνθηκε την αμαρτωλότητα και μετενόησε ενώ ο Φαράω σκληρύνεται όλο και περισσότερο και απομακρύνει την ευεργεσία του Θεού.

Πάμε να δούμε και άλλα ιστορικά παραδείγματα στην Αθήνα το 430 π.Χ.
Μετά τον Ελληνο-Περσικό πόλεμο η πόλη ανεγείρεται ξανά,πάνω στο λόφο της Ακροπόλεως κτίζεται ο Παρθενώνας με το άγαλμα της Αθηνάς με το δόρυ να φαίνεται μέχρι τον Πειραιά.Από το χρυσό και την ευδαιμονία έρχεται η υπερηφάνεια στους Αθηναίους.Στολίζεται με έργα γλυπτών και ζωγράφων εν μέσω φτώχειας και αθλιότητας στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις.Οι Σπαρτιάτες φθονούν την Αθήνα και ξεκινά πλέον ο πρώτος ελληνικός εμφύλιος πόλεμος,γνωστός σαν Πελλοπονησιακός πόλεμος.Τώρα ο εχθρός δεν είναι ο Πέρσης,ο Ξέρξης αλλά ο Σπαρτιάτης βασιλιάς , Αρχίδαμος.

Και ενώ ο πόλεμος εξελίσεται έξω από τα τείχη των Αθηνών,εντός της Αθήνας ξεσπά θανατηφόρος επιδημία,που ξεκίνησε από την Αιθιοπία,πέρασε στην Αίγυπτο και από εκεί στη Μ.Ασία και η θάλασσα δεν εμποδίζει την άφιξη στην Αθήνα.
Ο Θουκιδίδης περιγράφει τα συμπτώματα της λοιμώδους νόσου:Πυρετός κεφαλής,φλόγωση ματιών,ισχυρός βήχας,λόξυγκας,συστροφή σπλάχνων,φλόγωση οφθαλμών,εμμετός,έλκη και φλύκταινες.


Ο Κορονα’ι’ός σήμερα έχει πολά από αυτά τα συπτώματα.Και τότε αυτή η νόσος αποδεκάτισε το 1/4 της Αθήνας,όπως αναφέρει η Αποκάλυψη,με αναφορά όμως σε όλο τον πλανήτη.

Μετά την Αθήνα η ιστορία μας μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια. την εποχή των Χριστιανικών διωγμών από τον Αυτοκράτορα Δέκιο(249-251 μ.Χ).Οι ειδωλολάτρες σκότωναν τους Χριστιανούς.Τότε στην πόλη έπεσε λοιμική νόσος.Ο εμφύλιος πόλεμος και ο κόκκινος ίππος προσκάλεσε τον κίτρινο ίππο.Οι ειδωλολάτρες ήρθαν σε απελπισία ενώ οι Χριστιανοί έδειξαν την αγάπη τους.Οι Χριστιανοί πρόσφεραν υπηρεσίες στους διώκτες τους!Οσοι ήταν άρρωστοι και εγκαταλελυμένοι από τους συγγενείς τους δέχονταν τις ιατρικές φροντίδες των Χριστιανών.Οι Χριστιανοί έγειναν νοσοκόμοι και ιατροί των εχθρών τους!Οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των Χριστιανών επηρρέασε τις καρδιές των διωκτών.Οι ειδωλολάτρες είδαν ότι αυτή η θρησκεία είχε τη δύναμη της πίστεως που ωθούσε σε μεγάλες ηρω’ι’κές πράξεις.Ο Κίτρινος ίππος απέδειξε τη διαφορά των δύο θρησκευμάτων.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα μετά την επανάσταση του 1821 και την επανίδρυση του κράτους.
Το 1854 πέφτει νέα επιδημία στην Αθήνα,που μετέφεραν τα Αγγλογαλλικά στρατεύματα κατευθυνόμενα στο πολεμικό μέτωπο της Κριμαίας(η ιστορία επαναλαμβάνετε με την ενσωμάτωση της Κρίμαιας το 2014 στη Ρωσία και την επιμονή της Ουκρανίας ότι είναι δικό της έδαφος)

Χολέρα και λοιμός αποδεκάτιζε τότε τους Αθηναίους.Η Αθήνα τότε είχε πληθυσμό περί τους 30.000 και καθημερινά πέθαιναν 200 άτομα.(Σήμερα τα επίσημα νούμερα από την Κίνα δίνουν πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα σε μία χώρα 1,5 δις.κατοίκων)Η επιδημία αντιμετωπίζεται με προσευχή και μεγάλη Λιτανεία.Μικροί,μεγάλοι,άνδρες και γυναίκες κρατούν λαμπάδες.Η Λιτανεία περνά από τις κεντρικές οδούς προς τη Πλατεία Συντάγματος,προ των ανακτόρων.Οι Βασιλείς της εποχής,Όθων και Αμαλία κλαίγοντας συμμετέχουν στη Λιτανεία,για τη συμφορά του λαού.Ολοι γονυπετείς.
Ενώ την προηγούμενη της Λιτανείας οι εφημερίδες γράφουν για 277 θανάτους,την επομένη υπήρχαν μόνο 18,την μεθεπομένη μόνο 2 και κατόπιν κανένας.Η πανδημία σταμάτησε!
Η προσευχή εκείνη και η Λιτανεία του λαού είχε σώσει όλη την πρωτεύουσα και όλη την Πατρίδα.




Από αυτό το θαύμα διδασκόμαστε ότι σε κάθε συμφορά και θεομηνία υπάρχουν όπλα ικανά,όπως η Πίστη,η προσευχή και η Μετάνοια ολοκλήρου του λαού!

Αλλά δυστυχώς η Πίστη εκείνη των προγόνων μας έχει εκλείψει τελείως; και έχει αντικατασταθεί με την πίστη στην επιστήμη.

Η επιστήμη -λένε- προόδευσε πολύ και θα σώσει τον κόσμο από την πείνα,τις ασθένειες και πανδημίες,τους σεισμούς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και από όλα τα δεινά.Για τις επιδημίες έχουμε τα εμβόλια.Για τις κοινές ασθένειες τα φάρμακα.Για τις οργανικές βλάβες τα χειρουργεία.Περιμένετα λίγο και ο πόνος θα εξαλειφθεί από το πρόσωπο της Γης.Η επιστήμη θα θριαμβεύσει.

Η πραγματικότητα καλεί να χαμηλώσουμε τους τόνους και να έλθουμε σε συναίσθηση για τις ατέλειες και τις αδυναμίες της ανθρωπότητας.

Ομιλούν για φοβερές ασθένειες που δεν υπάρχουν φάρμακα για να τις αντιμετωπίσουν.Και μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα ή εμβόλια,πολύς κόσμος θα έχει πεθάνει.Ο Κίτρινος ίππος εξακολουθεί να δρα και μάλιστα επισκέπτεται συχνότερα τις πολιτισμένες χώρες(σήμερα Κίνα,ΗΠΑ,Ιαπωνία,Αγγλία,Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία είναι μερικές χώρες που έχουν κρούσματα Κορονα’ι’ού)και με το δρέπανο θερίζει εκατομμύρια κόσμου και ο Άδης ακολουθεί το Κίτρινο άλογο για να καταβροχθίσει αναρίθμητους νεκρούς.

Για όλα αυτά επιστήμονες σκύψτε τα κεφάλαια σας και ταπεινωθείτε προ του Κυρίου.

Αν θέλετε να εκπληρώσετε πλήρως την αποστολήν σας στον κόσμο σαν γιατροί,μην ξεχνάτε ότι η ρίζα όλων των ασθενειών συμπλέκονται με μυστηριώδη τρόπο με τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου,με την ηθική αταξία και τη δυσαρμονία των σχέσεων της ύλης και του πνεύματος.

Ζητήστε το φωτισμό του Θεού που γνωρίζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όλο το βάθος της ανθρώπινης υπάρξεως και ρίχνει φως εκεί που η επιστήμη έχει σκότη βαθύτατα.

ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΙΛΙΦΗ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.

https://orthodoxathemata.blogspot.com/2020/02/4.html




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


loading...