Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Να γιατί οι ΗΠΑ ηττώνται κατά κράτος στα «πολεμικά παιχνίδια» ενάντια σε Ρωσία και Κίνα

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.
Ας τη μοιραστούμε



Αναλυτές “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν προβλήματα τα οποία απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και η καθυστέρηση δημιουργεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα για την ίδια την ύπαρξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο David Ochmanek, αναλυτής της διεθνώς αναγνωρισμένης δεξαμενής σκέψης RAND της Καλιφόρνια, δήλωσε πως “χρειάζονται 24 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα προβλήματα”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «στα στρατιωτικά γυμνάσια και ασκήσεις με σενάριο πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, αποδεικνύεται ότι η αμερικανική στρατιωτική ισχύς έχει αρκετά αδύναμα και ευάλωτα σημεία.



Με άλλα λόγια οι αμερικανικές βάσεις είναι ευάλωτες σε επίθεση από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως και τα μεγάλα πολεμικά πλοία που επιχειρούν στις ανοιχτές θάλασσες.

«Εξοπλισμοί και συστήματα που βασίζονται σε προηγμένες τεχνολογικά βασικές υποδομές, όπως οι διάδρομοι προσνήωσης ή προσγείωσης και οι δεξαμενές καυσίμων, αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και απειλές, όπως επίσης και τα μεγάλα πλοία επιφανείας» δήλωσε ο αναλυτής.



“Η υπερβολική εξάρτηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις μεγάλες, ευάλωτες αυτές εγκαταστάσεις και υποδομές αλλά και τα μεγάλα πλοία επιφανείας δημιουργούν προβλήματα στις υψηλής τεχνολογίας ιδιότητες των stealth αεροσκαφών που πετούν από επιχειρούν και πετούν από τις βάσεις και τα πλοία αυτά” δήλωσε ο Robert Work, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Έπειτα, προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση που ξέρω, το stealth μαχητικό αεροσκάφος F-35 κυριαρχεί στους αιθέρες όταν επιχειρεί, αλλά είναι ευάλωτο στο έδαφος, τι κάνουμε αν το σμήνος μας χτυπηθεί στο έδαφος;».

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα, απλά από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δηλαδή την ολοένα και αυξανόμενη απειλή και το πόσο ευάλωτη είναι οι ΗΠΑ στις πυραυλικές επιθέσεις, ιδιαίτερα από συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.

O Ochmanek εκτιμά ότι θα κοστίσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για πέντε χρόνια για να μετατρέψει τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να είναι κατάλληλα εξοπλισμένες με συστήματα υψηλής τεχνολογίας και άρα έτοιμες για πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό. Πως αξιοποιεί κάποιος αυτά τα 24 δις δολάρια ετησίως;


Ο αναλυτής απαντάει κατηγορηματικά. ”Αρχικά αγοράζεις πυραύλους, πάρα πολλούς πυραύλους. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποτιμούν με αξιοσημείωτο τρόπο πόσα έξυπνα όπλα θα χρειαστούν για έναν τέτοιο πόλεμο.



Ενάντια σε μια Ρωσία ή την Κίνα, η οποία μπορεί να προβάλλει εξίσου την ίδια υψηλή τεχνολογία αλλά και αριθμούς σε στρατιώτες, είναι κρίσιμο να υπάρχει αρκετό απόθεμα σε πυρομαχικά και πολεμοφόδια”.

Ο Ochmanek στη συνέχεια εξήγησε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας και αναφέρθηκε στο Πυροβολικό του Στρατού, που χρησιμοποιεί εκτοξευτήρες πυραύλων MLRS, στην “έξυπνη” JAGM-ER της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ο Work αναφέρθηκε στον αντιπλοϊκό πύραυλο LRASM του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, περισσότερα πυραυλικά συστήματα είναι απαραίτητα όχι μόνο για επιθετική αλλά και για αμυντική χρήση, ώστε να καταρρίψουν τους εισερχόμενους εχθρικούς πυραύλους, αεροσκάφη και τα drones.
Μία βραχυπρόθεσμη λύση είναι τα συστήματα μικρής εμβέλειας MSRAD, βλήματα τύπου Stinger σε τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Stryker, ενώ παράλληλα πρέπει να ενισχυθούν ευρέως τα δίκτυα διοίκησης και ελέγχου, από την άμυνα απέναντι σε παρεμβολές επικοινωνιών μέχρι και τα εργαλεία και τα συστήματα του ηλεκτρονικού πολέμου.



Σύμφωνα με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Work, το Πεντάγωνο θα μπορούσε μέσω τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό και ανακατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων να “απελευθερώσει” το απαιτούμενο ποσό των 24 δις δολαρίων, ενώ επισήμανε ότι θα ήταν καταλληλότερο να το αποκτήσει το Σώμα που θα παρουσίαζε τις πιο αξιόπιστες και εφικτές προτάσεις για σίγουρα αποτελέσματα εν καιρώ πολέμου.


Για παράδειγμα, μια πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσε να ήταν «η βύθιση 350 κινεζικών πολεμικών πλοίων και σκαφών ακτοφυλακής” ή για το Στρατό η “καταστροφή 2.400 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων στις πρώτες 72 ώρες του πολέμου».

Πηγή: National Interest
onalert.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


loading...