Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τεράστιο μειονέκτημα της Τουρκίας: Τα Ελληνικά LEOPARD μπορούν να δώσουν την λύση (ΒΙΝΤΕΟ)

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.
Ας τη μοιραστούμε




Ποιά τα σχέδια για την Κύπρο...


Ο πρώην Διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών – ΚΥΠ, Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα σε σχέση με την Τουρκία και την απόσυρση δυνάμεων από Έβρο και Κύπρο. 




«Η Τουρκία έχει αποσύρει δυνάμεις από το μέτωπο του Έβρου, και μάλιστα από το βόρειο Έβρο, που είναι εκεί οι επίλεκτες μονάδες της Τουρκίας. Έχει αποσύρει δυνάμεις και από την Κύπρο και τις έχει μεταφέρει στην περιοχή, προκειμένου αφ’ ενός να αποκρούσει την προέλαση των συριακών δυνάμεων οι οποίες υποστηρίζονται από την ρωσική αεροπορία, αλλά έχει μάλιστα θέσει και ημερομηνία ο Ερντογάν μέχρι τέλος αυτού του μηνός. Αν δεν αποσυρθούν τα συριακά στρατεύματα από το έδαφος από το οποίο έχουνε καταλάβει στην επαρχία του Ιντλίμπ, ότι θα εξαπολύσει επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση, αν υλοποιήσει αυτή την απόφαση ο Ερντογάν, τότε ενδέχεται να υπάρξει μια μεγαλύτερη σύγκρουση με εμπλοκή και της Ρωσίας».


Βλέπουμε λοιπόν πως η Τουρκία έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα: Δεν μπορεί να στρέψει όλα της τα όπλα απέναντί μας, καθότι έχει κι άλλα μέτωπα ανοιχτά και την Ρωσία να αγριοκοιτάζει. Χαλαρώνει την στρατιωτική της παρουσία στον Έβρο, επειδή δεν φοβάται ελληνική αντίδραση. Φανταστείτε λοιπόν τι αποτελέσματα θα είχε μία πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Άγκυρα. Η Ελλάδα με τα Leopard θα μπορούσε να εισβάλλει μέσα στην κατεχόμενη Ανατ. Θράκη, ως αντίποινα στην όποια τουρκική ενέργεια εισβολής.

Το που θα δείτε προβλήθηκε σε παλαιότερη επίσκεψη του Τούρκου Στρατηγού Διοικητή στον Έβρο, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει με τίποτα ότι υπήρχε περίπτωση να βρει τα Ελληνικά «LEOPARD» στην πόρτα του, χωρίς προπαρασκευή διάβασης Ποταμού με γέφυρες και Μηχανικό.





Ο τέως Διοικητής της ΚΥΠ ανέφερε πως γίνονται τρεις προσπάθειες αυτή τη στιγμή για ειρήνευση στη Συρία. Η πρώτη είναι η διαμεσολάβηση Μακρόν-Μέρκελ, η άλλη είναι οι καθημερινές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας, και μεταξύ Ερντογάν-Πούτιν, και μεταξύ επιτροπών. Τελευταία είναι η σχεδιαζόμενη σύσκεψη Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στην Τεχεράνη.




Η Τουρκία θέλει να είναι μέρος της οποιασδήποτε λύσης θα υπάρξει, ωστόσο, συμπληρώνουμε εμείς, ο Ερντογάν έχει ανοιχτεί πάρα πολύ και το τέλος προβλέπεται αμφίβολο.

Ερωτηθείς για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη, ο Στρατηγός ε.α. ανέφερε ότι έχει υπηρετήσει στην περιοχή και γνωρίζει από κοντά το θέμα. Όλες αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας εντάσσονται στην αναθεωρητική στρατηγικής της ώστε να γίνει μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη και να ηγεμονεύσει των λαών της περιοχής.



«Μακροπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι η τουρκοποίηση της ΚύπρουΟ βραχυπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι, είτε μέσω μιας λύσης του Κυπριακού, είτε χωρίς λύση, η Τουρκία να ασκεί τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσω Κύπρου. Αυτός είναι ο στόχος ο βραχυπρόθεσμος της Τουρκίας και όλες αυτές οι ενέργειες που βλέπουμε, και το θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου έχει άμεση σχέση με αυτό. Με την ταϊβανοποίηση της Κύπρου, που είναι το “Plan B” της Τουρκίας. Η ισλαμοποίηση έχει ήδη γίνει.»

Δείτε τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της ΚΥΠ:



ΦΩΤΟ video screenshot
el.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


loading...