Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Το ακατοίκητο νησί Σύρνα προτείνει για τη φιλοξενία προσφύγων ο Γ. Βαληνάκης (Βίντεο)

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.
Ας τη μοιραστούμε




Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης προτείνει το ακατοίκητο νησί των Δωδεκανήσων για τη δημιουργία κλειστής δομής για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών.


Όπως τόνισε ο κ. Βαληνάκης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η δημιουργία δομής στο συγκεκριμένο νησί -επιφάνειας 7,9 τετρ. χλμ.- είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. 




«Η ιδέα αυτή είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Με δεδομένο ότι κάποια μέρα οι υπάρχουσες δομές που έχουμε δεν θα αντέξουν, πρέπει να βρεθεί έτσι μία λύση.

Η λύση που προκρίνεται λοιπόν είναι να βρεθεί ένα ακατοίκητο νησί, το οποίο στο παρελθόν είχε βέβαια ζώη, τη δεκαετία του '50.

Σε αυτό το νησί, υπάρχει μια στοιχειώδης υποδομή. Περαιτέρω υποδομή θα έρθει, με ξένη χρηματοδότηση. Δεν μιλάμε για ένα ξερονήσι, αλλά για ένα νησί στο μέγεθος του Καστελόριζου.

Μακριά από την ιδεολογική φόρτιση που προσπαθούν κάποιοι να της δώσουν, μιλάμε για μια λύση πρακτική. Στα hot spots στα νησιά, υπάρχουν εθνικοί κίνδυνοι που πρέπει να αποφευχθούν», τόνισε αρχικά.


«Πρόκεται για μία από τις πολλές ιδέες. Δεν είναι δηλαδή, ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Μπορεί να αντέξει την απορρόφιση των μεταναστών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στα hot spots στα νησιά.

megatv.com

Τάσεις για εσάς. Βλέπετε Top-news

Δημοσίευμα Reuters: Όλοι στον Έβρο θέλουν να γίνουν Σύροι (Βίντεο)

Ελλάδα και Κύπρος ένα Έθνος! Κυπριακές δυνάμεις στα σύνορα του Έβρου κατά τού νέου «Αττίλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι «καψόνι», τι «στήσιμο» ήταν αυτό που έφαγε ο Ερντογάν περιμένοντας τον Πούτιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέσβος: H Διμοιρίτισσα που στο παράγγελμα της γίνεται «σείεται η γη»-Βίντεο

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Οι δυνάμεις Σάρατζ - Ερντογάν ετοιμάζουν επίθεση γύρω από την Τρίπολη

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...