Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

O στρατός του Haftar (LNA) στέλνει Μονάδες Υποβρύχιων Καταστροφών έναντι των Τουρκικών πλοίων εφοδιασμού στην Λιβύη

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.
Ας τη μοιραστούμε




Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός LNA του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ εγκαινίασε μία νέα ναυτική μονάδα καταδρομών,


υπό την βοήθεια της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σκοπό να εμποδίσει τα τουρκικά πλοία να παρέχουν προμήθειες στις αντίπαλες κυβερνητικές δυνάμεις της Τρίπολης.

”Αιγυπτιακές και Λιβυκές πηγές αποκάλυψαν πως οι αποστολές της νέας αυτής ναυτικής μονάδας περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση της ναυτικής διαδρομής που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Λιβυκή κυβέρνηση GNA στην Τρίπολη”, ανέφερε το Middle East Monitor.



Δυνάμεις του LNA μετέβησαν στην Αίγυπτο για να λάβουν εκπαίδευση από το Αιγυπτιακό Ναυτικό, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρείχαν πλοία, βάρκες και υλικοτεχνική υποστήριξη, σύμφωνα με Λιβυκή ιστοσελίδα.

Αναλυτές έχουν προειδοποιήσει πως η σύγκρουση στην Λιβύη κινδυνεύει να μετατραπεί σε πλήρη πόλεμο δια ανταποκριτών, καθώς ο GNA στηρίζεται από την Τουρκία, ενώ ο LNA έχει την στήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Γαλλίας.

Η Τουρκία στέλνει συνεχώς στρατιωτική βοήθεια στον GNA , συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων UAV οχημάτων και τεθωρακισμένων, σηματοδοτώντας την πρόθεση της Άγκυρας να εντείνει την συμμετοχή της στην ένοπλη διένεξη.

Ο Χαφτάρ συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο, τονίζοντας την σημαντικότητα εύρεσης μίας πολιτικής λύσης στο ζήτημα της Λιβύης, σύμφωνα με το Al-Jazeera.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα δύο μήνες μετά το διεθνές συμβούλιο του Βερολίνου που αφορούσε την Λιβύη, επιδιώκοντας την ισχυροποίηση της δέσμευσης ευρέσεως πολιτικής λύσης από τους περιφερειακούς παράγοντες του Λιβυκού Πολέμου.

Σύμφωνα με την συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου, ο ΟΗΕ επέβαλε εμπάργκο όπλων και τερματισμό στρατιωτικής υποστήριξης και στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα της Λιβύης. Ένα εμπάργκο που δεν κατάφερε να τηρηθεί από από καμία πλευρά.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου
πηγή: www.ahvalnews.com
triklopodia

Τάσεις για εσάς. Βλέπετε Top-news

«Μπόμπα» από τον στρατηγό Κωσταράκο για τα σύνορα μας και την Τουρκία! «Πρέπει να…» (ΦΩΤΟ)

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ: Βγαίνουν στο Αιγαίο ΝΕΑ ελληνικά σκάφη – Σχέδιο ”βύθισης” των τουρκικών προκλήσεων…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα “φουσκωτά” του Πούτιν έτοιμα για εξαγωγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήρης αιφνιδιασμός των Τούρκων - Η Ελλάδα χτίζει αναχώματα στα σύνορα - Εικόνες

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...