Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! Για πολλά μέτρα “Μπορεί να αιωρούνται έως και....” Ο κορονοϊός ΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ Η ΤΟ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ…..




Μπορεί να αιωρούνται έως και 20 λεπτά σύμφωνα με μελέτη.


Βίντεο της ιαπωνικής τηλεόρασης απεικονίζει τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος.


Τον τρόπο διασποράς του κορονοϊού μέσω των σταγονιδίων αναπαριστά βίντεο του ιαπωνικού τηλεοπτικού δικτύου NHK, το οποίο δημοσιεύσει επιστημονικά πειράματα για την ταχύτητα μετάδοσης του ιού μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος.



Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ακτίνες λέιζερ και κάμερες υψηλής ευκρίνειας, προκειμένου καταγράψουν το πλήρες μέγεθος και την ακριβή έκταση της διασποράς των επικίνδυνων μικροσταγονιδίων.

Άλλωστε, πέραν των ορατών στογονιδίων, τα οποία βγαίνουν από το στόμα όταν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη, τα οποία είναι μη ορατά.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πειράματα, για περίπου 100.000 σταγονίδια ανά βήχα ή φτέρνισμα, τα περισσότερα εκ των οποίων πέφτουν στο έδαφος.

Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίσουν να αιωρούνται και να διασπείρονται για διάστημα έως 20 λεπτά της χώρας.



Μάλιστα, τα συγκεκριμένα σταγονίδια δύνανται να μεταφερθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας, όπως επισημαίνουν οι Ιάπωνες επιστήμονες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μέσων προσωπικής υγιεινής, όπως μάσκες και γάντια, προκειμένου οι πολίτες να διαφυλάσσονται από τη μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Κι αυτό, διότι ο κορονοϊός έχει διαπιστωθεί ότι μεταδίδει μέσω των σταγονιδίων και όχι μέσω του αέρα, όπως συμβαίνει με άλλους τύπους ιών


pentapostagma




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...