Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Θρίλερ» με τουρκικό πλοίο – Έτοιμες για ρεσάλτο οι Ειδικές Δυνάμεις – Από πάνω παρακολουθούν οι Ίκαροι



Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά σε ύποπτη πορεία Τουρκικού φορτηγού πλοίου στο κεντρικό Αιγαίο.


Σας είχαμε γράψει πως σαπιοκάραβα έτοιμα να μεταφέρουν εισβολείς στα νησιά, με την Άγκυρα να μεταφέρει την ένταση σε θάλασσα και αέρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αιφνιδιάστηκαν από την ‘’ύποπτη’’ πορεία του Τουρκικού φορτηγού πλοίου στο κεντρικό Αιγαίο. Αντίθετα, το ανάγκασαν σε στροφή 180 μοιρών προς τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Κοντά στο Αγαθονήσι, ύποπτο εμπορικό πλοίο το οποίο είχε ξεκινήσει από την Σμύρνη, πλησίασε επικίνδυνα το ακριτικό νησί.

Σκάφη του Λιμενικού παρακολουθούσαν διακριτικά αλλά συνεχώς το εμπορικό πλοίο το οποίο είχε θεωρηθεί ύποπτο για μεταφορά εισβολέων.

Στην περιοχή βρίσκονταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και πλωτό του Λιμενικού με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων. Εκεί βρέθηκαν και άλλες μονάδες του Στόλου είχαν τεθεί σε επιφυλακή για να συνδράμουν εάν κρινόταν απαραίτητο.

Την ίδια ώρα, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν διαταχθεί και έσπευσαν για να παρέχουν αεροπορική υποστήριξη. Τα «γεράκια» πετούσαν στην ευρύτερη περιοχή εξασφαλίζοντας αεροπορική υπεροχή.

Όταν το πλοίο πλησίασε προς το Αγαθονήσι, οι SOF πάνω στα Ελληνικά πλωτά τέθηκαν σε ετοιμότητα ενώ τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ήδη είχαν σπεύσει και πετούσαν σε κοντινή απόσταση.

Τελικά το τουρκικό πλοίο άλλαξε τελικά πορεία και κινήθηκε ανατολικά προς τα μικρασιατικά παράλια και στη συνέχεια νότια πάντα μέσα σε Τουρκικά χωρικά ύδατα υπό την συνεχή παρακολούθηση πλωτών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού αλλά και μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μυστήριο παραμένει το τι κουβαλούσε το πλοίο αλλά και το που ήθελε να πάει. Στο Αγαθονήσι; Σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί; Γεγονός είναι πως δεν απάντησε στις κλήσεις μέσω ασυρμάτου παρά άλλαξε πορεία και έπλευσε προς Τουρκία.

Θυμίζουμε πως προσφάτως Τουρκικό φορτηγό πλοίο ναυάγησε στην Κέα με 193 εισβολείς μέσα. Οι Ελληνικές αρχές διαθέτουν ήδη πληροφορίες για Τουρκικά εμπορικά ‘’σαπιοκάραβα’’ έτοιμα να αποπλεύσουν από τα παράλια της γειτονικής χώρας γεμάτα παράνομους μετανάστες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε επιφυλακή.

el.gr



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...