Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μητσοτάκης: Στοχευμένο lockdown από Οκτώβριο, αν χρειαστεί – Ο Τσιόδρας θα παραμείνει σύμβουλός μου




Στοχευμένο lockdown από τον Οκτώβριο.

Τον Οκτώβριο θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ. Θα έχουμε ενισχυθεί υγειονομικά. Θα έχουμε καλύτερα φαρμακευτικά πρωτόκολλα. Μπορεί και να έχουμε φάρμακο. Επίσης θα υπάρχει καλύτερη απάντησε. Δηλαδή θα υπάρχει στοχευμένο lockdown και όχι γενικό και οριζόντιο. Θα είμαστε πιο έτοιμοι και προετοιμασμένοι.

Πώς ελήφθη η απόφαση για lockdown
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις πρώτες στιγμές της πανδημίας, όταν ελήφθη η απόφαση για την επιβολή lockdown.


«Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στην Κίνα. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τα κρούσματα στην Ιταλία, ήμασταν σίγουροι ότι θα πάρει διαστάσεις πανδημίας. Ακυρώσαμε τα καρναβάλια, πριν καν υπάρξει το πρώτο κρούσμα. Κάναμε στην Πάτρα το σωστό» επισήμανε, αναφερόμενος στην απόφαση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Και διαβεβαίωσε: «Έπρεπε να πάμε σε lockdown. Και πήρα την απόφαση να το κάνουμε αμέσως. Εάν το κάναμε δύο εβδομάδες αργότερα, θα είχαμε θρηνήσει περισσότερα θύματα».
Η ξεχωριστή αναφορά για τον κ. Τσιόδρα

Ειδική αναφορά έκανε στον Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώνοντας ότι θα παραμείνει σύμβουλός του.

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα παραμείνει σύμβουλός μου. Δεν έχει λόγο να κάνει ενημερώσεις με την ίδια συχνότητα. Θα παραμείνει σύμβουλος μου για τέτοια θέματα».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

«Θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε σύντομα, μετά το καλοκαίρι. Η επιβάρυνση της εργασίας είναι πολύ μεγάλη. Εκλεχθήκαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις».




sputniknews.gr
triklopodia.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...