Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

“ΒΟΜΒΑ” Τούρκου φιλοκυβερνητικού ιεροκήρυκα: Ακραίοι μουσουλμάνοι οπλίζονται και προετοιμάζονται για εμφύλιο…

Newsroom



Ένας δημοφιλής φιλοκυβερνητικός Τούρκος κληρικός είπε ότι περίπου 2.000 ενώσεις Σαλαφιστών στην Τουρκία έχουν αρχίσει να παίρνουν τα όπλα και να εκπαιδεύουν τα μέλη τους…


“Υπάρχουν 2.000 ενώσεις «Σαλαφιστών». Αυτές οι ενώσεις παίρνουν τα όπλα. 


Τα μέλη τους έχουν όπλα αντλίας. Ετοιμάζονται για εμφύλιο πόλεμο. Ετοιμάζονται για μια ένοπλη σύγκρουση ειδικά στις περιοχές του Μπατμάν και του Αντίγιαμαν”, δήλωσε ο Ahmet Mahmut Ünlü, επίσης γνωστός ως Cübbeli Ahmet Hoca, σε ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 9 Σεπτεμβρίου.


Ο Ünlü, Σούφι ιεροκήρυκας, δήλωσε ότι τα μέλη των ενώσεων των Σαλαφιστών απειλούν τους ανθρώπους με θάνατο και προειδοποίησε την κυβέρνηση να είναι προσεκτική εναντίον τους.

“Σταματήστε να εξοπλίζετε «τις ενώσεις». Μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δεν θα μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Ένας από αυτούς μπορεί να κηρύξει τζιχάντ, ενώ ένας άλλος θα πει “Είμαι ο Μαχντί [σ.σ. ο Μεσσίας της μουσουλμανικής πίστης]”. Πώς επιτρέπονται αυτές [οι ενώσεις]; Πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο”, είπε ο Ünlü.

Το κίνημα των Σαλαφιστών, είναι ένα κίνημα μεταρρυθμιστικού κλάδου εντός του Σουνιτικού Ισλάμ που αναπτύχθηκε στο Τζαμί Al-Azhar στην Αίγυπτο στα τέλη του 19ου αιώνα ως απάντηση στη Δυτική Ευρώπη. 

Το κίνημα κέρδισε πρόσφατα περισσότερη υποστήριξη στην Τουρκία. Φυσικά πίσω από τα φώτα, έχει γίνει γνωστό ότι οι Τούρκοι Σαλαφιστές ενώνουν τις δυνάμεις του με ριζοσπαστικές και τζιχαντιστικές ένοπλες ομάδες στη Συρία.

capital.gr



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

loading...