Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι «ειδικοί» θέλουν να είναι «κλειστές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα»! - Θα αντιδράσει η Ιερά Σύνοδος;

Newsroom 




Η χρονιά που η χώρα δεν θα γιορτάσει καμία θρησκευτική και εθνική εορτή

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: (06:47)

Πολύ περιορισμένα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο σε ότι αφορά τους εορτασμούς αλλά και τις μετακινήσεις και τον τρόπο διασκέδασης και στον αριθμό ατόμων που κάποιος θα μπορέσει να συναντήσει ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες διαρροές των «ειδικών» για κλειστές εκκλησίες!


Συγκεκριμένα ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του παν. Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε:

«Οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα»!

Σημειώνεται ότι όπως το pronews.gr είχε πρώτο ενημερώσει η αποκάλυψη για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους αρμοδίους με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και πως η Θεία Κοινωνία είναι «κόκκινη γραμμή» έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους το αποκάλυψε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

“Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί”, εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

Δηλαδή θα έχουμε το πρωτοφανές φέτος, να μην έχει γιορτάσει η χώρα καμία από τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, Ευαγγελισμό και Δεκαπενταύγουστο και φυσικά καμία εθνική εορτή.

Πέραν των εκκλησιών χλωμά είναι τα πράγματα σε εστίαση και μετακινήσεις που προμηνύουν «μαύρα» Χριστούγεννα από κάθε άποψη.


Η επιστροφή του «πλαισίου εορτασμού του Πάσχα» με οικογενειακό τραπέζι σε πολύ στενό κύκλο και χωρίς μετακινήσεις εκτός νομού είναι ένα από τα επικρατέστερα, για να εμποδιστούν τα ρεβεγιόν κατ’ οίκον και να μην ακολουθήσει και φέτος η πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών.

Στα φετινά Χριστούγεννα απούσα θα είναι και η μουσική, καθώς μετά το άνοιγμα των σχολείων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (για το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να κλίνει προς τις 7 Δεκεμβρίου), θα ακολουθήσει η επιστροφή στο λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τελευταία, αλλά πιο κρίσιμη διαδρομή στον χάρτη επαναφοράς της χώρας στην καθημερινότητα αποτελεί η εστίαση, η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει μεν κατά πάσα πιθανότητα παραμονές Χριστουγέννων (μάλλον 21 Δεκεμβρίου), αλλά με πολλούς δε αστερίσκους.

Συγκεκριμένα, όσα εστιατόρια ανοίξουν, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική, ο μέγιστος αριθμός καθήμενων θα υπολογίζεται στα 4 άτομα ανά τραπέζι και θα επικρέμεται διαρκώς ο φόβος των εντατικών ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια. Προς μεγάλη απογοήτευση του νεανικού κυρίως πληθυσμού της χώρας, ούτε για την πρωτοχρονιάτικη πρόποση θα ανοίξουν τα μπαρ φέτος.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται τις ημέρες των γιορτών, όπως και το Πάσχα:

· Μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Διαμονής

· Μετάβαση σε τουριστικά χειμερινά θέρετρα

· Μετάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά

thesecretrealtruth.blogspot.com

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...