Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι ιρακινές δυνάμεις συλλαμβάνουν υψηλόβαθμο και διεθνώς καταζητούμενο ηγέτη του ISIS

Newsroom 




Βηρυτό, Λίβανο (1:40 μ.μ.) - Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού των Ιρακινών Ένοπλων Δυνάμεων, Yehya Rasoul, ανακοίνωσε τη σύλληψη τρομοκράτη του ISIS στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο εκπρόσωπος του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ρασούλ δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter:

«Μέσω της συνεχούς παρακολούθησης και της επιτόπιας εργασίας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφερε να συλλάβει τον αποκαλούμενο Γενικό Διοικητικό Συντονιστή της τρομοκρατικής συμμορίας ISIS που ονομάζεται« Abu Nabaa »στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης».


Ο Ρασούλ πρόσθεσε, «Παρακολούθησε προσεκτικά την ευφυΐα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, από τη στιγμή που ξεκίνησε από μια χώρα μέχρι την άφιξή του στο Ιράκ, και προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια συνάντηση απόσπασης τρομοκρατικών συμμοριών στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Βαγδάτης. "

Ο Abu Nabaa είναι γνωστός για την τρομοκρατική του δραστηριότητα από το 2003, όταν ανήκε σε αρκετές τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως στην Al-Qaeda.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να αναζητούν, να καθαρίζουν και να διώκουν τα υπολείμματα του ISIS σε ολόκληρη τη χώρα, για να διασφαλίσουν ότι ο οργανισμός και τα στοιχεία που δραπετεύουν δεν επανεμφανίζονται.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το Ιράκ ανακοίνωσε την απελευθέρωση όλων των εδαφών του από τη λαβή του ISIS μετά από σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αντιπαραθέσεων με την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία κατέλαβε περίπου το ένα τρίτο της χώρας.

Πηγή AMN




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...