Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μετά το αποκλειστικό του el.gr για δοκιμές εμβολίων σε παιδιά: Δηλώσεις στην Ελλάδα προμηνύουν εξελίξεις; (vid)

Newsroom 




Την ώρα που στις ΗΠΑ αρχίζουν οι δοκιμές εμβολίων σε παιδιά, συμπωματικά στην Ελλάδα οι ειδικοί άρχισαν να προειδοποιούν.

Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το el.gr χθες η εταιρεία Moderna (με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill Gates) αναζητά βοήθεια για την δοκιμή του εμβολίου COVID-19 σε παιδιά, κάτι που δείχνει πως σε λίγο καιρό, επιδιώκεται να εμβολιάζονται και ανήλικοι. 


Μάλιστα μικροί μαθητές νηπιαγωγείων εκπαιδεύονται να κάνουν μόνοι τους το τεστ, βάζοντας μπατονέτες στην μύτη τους, έτσι ώστε, να πάρουν δείγμα το οποίο θα εξεταστεί από τους «ειδικούς» για να δουν αν έχουν κολλήσει κορωνοϊό.



Σε αυτό το πλαίσιο, εδώ στην Ελλάδα οι ειδικοί άρχισαν να προειδοποιούν για την επιθετική βρετανική μετάλλαξη στα παιδιά.


Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι επιθετική και στα παιδιά σύμφωνα με βρετανικές μελέτες και θα έχουμε τέτοιες μεταλλάξεις από εδώ και πέρα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό .

Παράλληλα τόνισε ότι τα παιδιά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κάνουν τεστ πριν πάνε στο σχολείο και πολλές φορές είναι ασυμπτωματικά στις λοιμώξεις και πρέπει να μένουν με το παραμικρό σύμπτωμα στο σπίτι.


Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις επόμενες μέρες. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ με τρομερές οικονομικές θυσίες, είναι κρίμα σε αυτή τη φάση να μην μπορέσουμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση στους επόμενους μήνες που είναι ιδιαιτέρα κρίσιμοι, να μην ξεχνάμε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό αυτή τη στιγμή και πολύ εύκολα μπορούμε να έχουμε αναζωπυρώσεις εάν χαλαρώσουμε, αν νομίζουμε ότι επειδή άνοιξε η αγορά ότι το ξεπεράσαμε κι ότι έχει τελειώσει. Μην περάσει αυτό το μήνυμα στον κόσμο» σημείωσε.

Θα τα επανεξετάσουμε όλα την επόμενη εβδομάδα, αν συνεχιστεί η αυξητική τάση, είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες αποφάσεις ξεκαθάρισε. Αν δούμε αυξητικές τάσεις και στις νοσηλείες, και στις ανάγκες μηχανικής υποστήριξης, που είναι αντικειμενικοί δείκτες, αυτό δείχνει ότι τα μέτρα πρέπει να είναι πιο εντατικά αποσαφήνισε ο καθηγητής.


photo unsplash
el.gr


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...