Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Γαλλία: Τα νοσοκομεία σε Brest και Morlaix αναστέλλουν τον εμβολιασμό των υγειονομικών με AstraZeneca καθώς αρκετοί εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 Newsroom - Κοινοποίηση



Γαλλία: Τα νοσοκομεία σε Brest και Morlaix αναστέλλουν τον εμβολιασμό των υγειονομικών με AstraZeneca καθώς αρκετοί εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Τα νοσοκομεία στη Brest και στο Morlaix αναστέλλουν τον εμβολιασμό των υγειονομικών με AstraZeneca από αυτή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.20 με 25 % του προσωπικού που εμβολιάστηκαν στα νοσοκομεία Brest και Morlaix σταμάτησαν την εργασία τους λόγω πολυάριθμων ανεπιθύμητων παρενεργειών που διαπιστώθηκαν. (σσ.Και μετά σου λέει δεν υπάρχει συσχέτιση ….)149 υγειoνομικοί παρουσίασαν γριπώδες σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca μεταφέρει το francetvinfo.


Το εμβόλιο AstraZeneca για covid-19 χορηγήθηκε από το Σάββατο στο προσωπικό και την Πέμπτη σταμάτησε καθώς πολυάριθμα δευτερογενή αποτελέσματα διαπιστώθηκαν και το νοσοκομείο Morlaix, κυρίως αποφάσισε ν΄αναστείλει τον εμβολιασμό.Την Πέμπτη το βράδυ ο Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε νέες συστάσεις.
Το εμβόλιο AstraZeneca αναμενόταν στο CHRU της Brest, για να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας εμβολιασμό των υγειονομικών τη Δευτέρα. Οι πρώτες δόσεις έφτασαν λίγο νωρίτερα το περασμένο Σαββατοκύριακο.Aπό πηγή συνδικαλιστική χωρίς να χαθεί χρόνος οι πρώτοι εμβολιασμοί έγιναν. Αυτοί οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που δέχεται τους ασθενείς με covid : λοιμώδεις νόσους,επείγοντα,εντατική. Αλλά καθώς παρουσιάστηκε μια σημαντική αναλογία των εμβολιασμένων που παρουσίασαν ανεπιθύμητες παρενέργειες η διεύθυνση CHRU πήρε την απόφαση ν’ αναστείλει τον εμβολιασμό.

Πρόκειται για γριπώδη σύνδρομα με γρίπη με κεφαλαλγίες και υψηλούς πυρετούς που, σύμφωνα με τις πηγές μας, ανάγκασαν το 20 έως 25% των εμβολιασμένων υγειονομικών εργαζομένων να πάρουν άδεια εργασίας. Οι ίδιες αντιδράσεις, στις ίδιες αναλογίες, καταγράφηκαν και στο προσωπικό του νοσοκομείου Quimper. To νοσοκομείο στην πόλη Morlaix που όφειλε να δεχθεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca αυτή την Παρασκευή για ν΄αρχίσει τον εμβολιασμό των υγειονομικών αποφάσισε αναστείλει επίσης την επιχείρηση…

Στο νοσοκομείο CHU της πόλης Rennes, επίσης σημειώθηκαν γριπώδη σύνδρομα. Δυοπ άτομα παρουσίασαν πυρετό πάνω από 39°C. « Διαθέτουμε δεδομένα για 70 άτομα.Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν ένα γριπώδες σύνδρομο, αλλά μόνο ένας θεώρησε ότι ήταν κάτι σοβαρό », αναφέρει ο ειδικός για τις λοιμώξεις François Bénézit. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάστασή τους βελτιώθηκε την επόμενη μέρα. Το 9% των 70 περιπτώσεων που μελετήθηκαν δηλώνουν ότι έπρεπε να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους, διευκρινίζει ο γιατρός, ενώ αναφέρει ότι οι περιπτώσεις διακοπής εργασίας αφορούσαν 24ωρο.«Βλέποντας αυτού του είδους τις παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε διάφορα κέντρα μου θυμίζει έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Είναι δυσάρεστα αλλά όχι πολύ σοβαρά » προσθέτει.


Σ’ επικοινωνία με το Le Télégramme, ο Οργανισμός Φαρμάκων, ANSM, δήλωσε ότι είχε λάβει 149 αναφορές για ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη από το Σάββατο (εννοεί για τους εμβολιασμένους). “Ήταν αναμενόμενο αλλά αποδείχθηκε αρκετά υψηλό σε ένταση”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου. Ως αποτέλεσμα, μια νέα σύσταση δημοσιεύθηκε το απόγευμα: το εμβόλιο AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται «σταδιακά» στο ίδιο Τμήμα, προκειμένου να αποφευχθεί η αποδυνάμωση πολλών υγειονομικών ταυτόχρονα. Εάν υποφέρουν από πόνο ή πυρετό, συνιστάται η λήψη παρακεταμόλης.
Σε καμία περίπτωση, η αναστολή του εμβολιασμού δεν αναφέρεται. Το ANSM μετριάζει (ως είθισται) τις ανησυχίες: “Αυτές είναι 149 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σε περισσότερα από 10.000 άτομα που εμβολιάστηκαν”. Και ισχυρίζεται ότι συνεχίζει την “παρακολούθηση”.letelegramme 11/2/21

Kαι το νοσοκομείο Saint-Lô (Manche) στη Γαλλία ανέστειλε τον εμβολιασμό των υγειονομικών του μόλις 1 μέρα αφότου τον άρχισε λόγω παρενεργειών!!!!



Kαι το νοσοκομείο Saint-Lô (Manche) στη Γαλλία ανέστειλε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 τον εμβολιασμό των υγειονομικών που άρχισε την προηγούμενη ημέρα λόγω αδιαθεσίας που παρουσιάζουν οι εμβολιασμένοι κάτι που δυσκολεύει τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με το νοσοκομείο. 


“Ο λόγος για την αναστολή είναι ότι εμβολιάσαμε περίπου πενήντα άτομα χθες (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου) και ότι έχουμε ένα ποσοστό ατόμων που δεν ήταν καλά σήμερα, που είχαν συμπτώματα τύπου πυρετού και ναυτίας. Αυτό μας δυσκολεύει όταν έχουμε ολόκληρες ομάδες που εμβολιάστηκαν την ίδια ημέρα και όταν έχουμε το 15% της ομάδας που έχει συμπτώματα μεταεμβολιακά », δήλωσε στο AFP ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νοσοκομείου, Mélanie Cotigny.

Δέκα υγειονομικοί από τους πενήντα εμβολιασμένους παρουσίασαν αυτό το είδος συμπτωμάτων, είπε. “Έχουμε αναλάβει όλα τα χρονοδιαγράμματά μας για να μπορέσουμε να κατανέμουμε καλύτερα τον εμβολιασμό μεταξύ των υπηρεσιών και θα πρέπει να ξαναρχίσουμε πριν από το Σαββατοκύριακο νομίζω”, πρόσθεσε η κα Cotigny. “Δεν είναι πολύ σοβαρό, αλλά για παράδειγμα είχαμε εμβολιάσει όλους τους φυσιοθεραπευτές μας και ξαφνικά είχαμε μόνο τη μισή ομάδα σήμερα”, ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων με συμπτώματα “δεν είναι απαραίτητα κατανεμημένο με τον ίδιο τρόπο” από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Ερωτηθείς εάν το νοσοκομείο αιφνιδιάστηκε από το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού που επηρεάστηκε από συμπτώματα, η κα Cotigny εξήγησε: “Είχαμε λιγότερες παρενέργειες με το Pfizer – και Moderna – αλλά το εργαστήριο [Astrazeneca ] ανακοίνωσε 12 έως 15% παρενέργειες σε αυτόν τον εμβολιασμό. Έτσι το ξέραμε, αλλά δεν το προβλέψαμε με αυτόν τον τρόπο », απάντησε η κα Cotigny.paris-normandie 11/2/21

dimpenews.com


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...