Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μίσος Γερμανών: ”Ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το «ΤΣΕΣΜΕ»”-Άγκυρα κατά Γαλλίας: ”Βοηθάτε την Αθήνα”

 Newsroom - Κοινοποίηση




Συμμαχία Τουρκίας-Γερμανίας κατά Ελλάδας
Tούρκοι και Γερμανοί έχουν την ίδια ακριβώς ”γραμμή” και ”χτυπούν” ξανά τον Ελληνισμό. Οι επιθέσεις όμως συνεχίζονται και κατά της Γαλλίας, καθώς σε Βερολίνο και Άγκυρα υπάρχει ανησυχία λόγω της συμμαχίας Αθήνας-Παρισιού.


Οι Γερμανοί υιοθετούν την τουρκική θέση

H Frankfurter Rundschau φιλοξενεί ρεπορτάζ με τον τίτλο ”Διαμάχη για το φυσικό αέριο: η Τουρκία κάνει λόγο για παρενοχλήσεις από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη” και συμπληρώνει ότι ένα περιστατικό στη Μεσόγειο αναμοχλεύει τα πάθη και πάλι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Η εφημερίδα σημειώνει: ”Τα σημάδια στη διαμάχη φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έδειχναν πως πραγματικά υπήρχε μια χαλάρωση. Αλλά τώρα η Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “παρενοχλήθηκε” ένα τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο από μαχητικά αεροπλάνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet στην ιστοσελίδα της. Τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F16 λέγεται ότι πέταξαν πολύ κοντά στο πλοίο “TCG Cesme”, το οποίο βρίσκεται “για τεχνικές και επιστημονικές έρευνες στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.’‘

Ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα «σύμφωνα με την ειδησιογραφική ιστοσελίδα Euronews, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε το περιστατικό που περιγράφει η Τουρκία. Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας πραγματοποιήθηκε “μακριά” από την περιοχή επιχείρησης του τουρκικού πλοίου».

Τουρκική ενόχληση για ”Ντε Γκωλ”

Οι Τούρκοι δείχνουν τρομοκρατημένοι με την αγορά τόσο των μαχητικών Rafale όσο και με τον ερχομό του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle».”Οι Γάλλοι αυξάνουν την ένταση στη περιοχή. Με απόφαση Μακρόν, το «Charles de Gaulle» έρχεται στην Α. Μεσόγειο για ασκήσεις. Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει την Ελλάδα. Το Παρίσι με κάθε τρόπο δείχνει πως βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας”, αναφέρουν οι Τούρκοι και συνεχίζουν:

”Η φρεγάτα «Κανάρης» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής, η οποία συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.”

Ασκήσεις Ελλάδας-ΗΑΕ

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και κατά την διάρκεια του επανάπλου της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ από τον λιμένα ABU DHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τις Κορβέτες ABU DHABI και MEZYAD των ΗΑΕ στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ.


Η Φ/Γ ΥΔΡΑ είχε καταπλεύσει στον λιμένα ABU DHABI, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021. Η ανωτέρω συνεκπαίδευση περιελάβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο.

Η εν λόγω δραστηριότητα έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του Ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.


pentapostagma.gr


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...