Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Επιθέσεις με όπλα μικροκυμάτων δέχθηκαν CIA, State Department και Πεντάγωνο: «Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά από πίσω κρύβονται Κίνα και Ρωσία»

 Newsroom - Κοινοποίηση




Όλα ξεκίνησαν στην Αβάνα το 2016…

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Επιθέσεις με όπλα μικροκυμάτων δέχθηκε το προσωπικό της CIA, του State Department και του Πενταγώνου σε ΗΠΑ και εξωτερικό και οι Αμερικανοί θεωρούν ως βασικούς ύποπτους Κίνα και Ρωσία.

Βέβαια, δεν έχουν αποδείξεις γι αυτό αλλά είναι οι μόνες χώρες που διαθέτουν τέτοια τεχνολογία.

Οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ ερευνούν τουλάχιστον δύο περιστατικά σε αμερικανικό έδαφος, το ένα κοντά στον Λευκό Οίκο, που φαίνεται πως αποτελούσαν μυστηριώδεις, αόρατες επιθέσεις που οδήγησαν σε συμπτώματα αδυναμίας ντουζίνες στελεχών.

Πως έγιναν οι επιθέσεις με όπλα μικροκυμάτων

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, αν και το Πεντάγωνο και άλλες υπηρεσίες ερευνούν το ζήτημα, δεν έχουν καταλήξει σε καθαρά συμπεράσματα ως προς το τι έγινε, το γεγονός παραμένει ότι μια τέτοια επίθεση έλαβε χώρα κοντά στον Λευκό Οίκο και είναι ανησυχητικό.

Αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου και του περιστατικού στον Λευκό Οίκο.

Το περιστατικό προκάλεσε αδιαθεσία σε στέλεχος του National Security Council σύμφωνα με πολλαπλές πηγές.

Σε άλλο περιστατικό του 2019, μία αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε παρόμοια επίθεση καθώς είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της σε ένα προάστιο της Βιρτζίνια έξω από την Ουάσινγκτον.

Όσοι αδιαθέτησαν ανέφεραν παρόμοια περιστατικά στην CIA και στο προσωπικό του State Department στο εξωτερικό και αμέσως ξεκίνησε έρευνα για ένα πιθανό “Havana syndrome”, κατόπιν επίθεσης.

Το όνομα αναφέρεται στα ανεξήγητα σύνδρομα που το προσωπικό των ΗΠΑ στην Κούβα άρχισε να παρουσιάζει στο τέλος του 2016.

Ένα σύνολο παραπόνων που περιείχαν ιλίγγους, πονοκεφάλους και ζαλάδες κάποιες φορές και έναν «οξύ θόρυβο» αγνώστου ταυτότητος.


Φήμες για παρόμοια περιστατικά περιτριγυρίζουν την Ουάσινγκτον ενώ τα τελευταία επεισόδια μοιάζουν με τα προηγούμενα που είχαν επηρεάσει διπλωμάτες και προσωπικό της CIA σε Κούβα, Ρωσία και Κίνα.
«Ρωσία και Κίνα πίσω από τις επιθέσεις αλλά δεν ξέρουμε πως»

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα καθορίσει αν τα επεισόδια που έγιναν στο αμερικανικό έδαφος συνδέονται με αυτά του εξωτερικού.

Οι αξιωματούχοι είπαν στην Επιτροπή ότι είναι πιθανή μια επίθεση από την Ρωσία αλλά δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να πουν σίγουρα. Άλλος αξιωματούχος είπε πως και η Κίνα είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές.

Οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν τις επιθέσεις αυτές του 2016 και του 2017 όταν διπλωματικό προσωπικό στην Κούβα, άρχισε να αναφέρει τα ανησυχητικά συμπτώματα που εμφανίστηκαν ξαφνικά.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ήταν φειδωλοί στο να μιλήσουν δημοσίως για τα περιστατικά και κάποιοι λένε πως η CIA δεν πήρε τα γεγονότα πολύ στα σοβαρά τουλάχιστον στην αρχή.

Κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς έγιναν οι επιθέσεις αλλά υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για ενεργειακές επιθέσεις με ακτίνες μικροκυμάτων.

Μυστήριο παραμένει το πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Οι ηγέτες του Πεντάγωνου δημιούργησαν μια Task Force για να παρακολουθούν τις αναφορές τέτοιων συμπτωμάτων που χτυπούν το προσωπικό στο εξωτερικό, μια προσπάθεια που προοριζόταν εν μέρει ως “γραφειοκρατικό εξουσιαστικό παιχνίδι” για να εξαναγκάσει το CIA και το ΥΠΕΞ να πάρουν το πρόβλημα πιο σοβαρά.

Ο Chris Miller, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, δήλωσε ότι άρχισε να βλέπει τις αναφορές αυτών των μυστηριωδών συμπτωμάτων ως υψηλότερη προτεραιότητα τον Δεκέμβριο, μετά απο την συνέντευξη ενός θύματος με εκτεταμένη εμπειρία μάχης.

“Όταν ο αξιωματικός αυτός ήρθε σε μένα και ήξερα το ιστορικό του και εξήγησε με ένα εξαιρετικά λεπτομερές αλλά πιο στρατιωτικό στυλ που μπορούσα να καταλάβω, κατάλαβα ότι αυτό είναι πραγματικό”, δήλωσε ο Miller.

“Αυτό το παιδί ήξερε.”

Η CIA ξεκίνησε την ομάδα εργασίας της τον Δεκέμβριο του 2020 και επεκτείνει τις προσπάθειές της στο πλαίσιο του νέου διευθυντή William Burns, ο οποίος υποσχέθηκε κατά τις ακροάσεις να επανεξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις υποτιθέμενες επιθέσεις στο προσωπικό της CIA στο εξωτερικό, οι οποίες έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό.

Κάποιοι από το προσωπικό επλήγησαν σοβαρά από τις υποτιθέμενες επιθέσεις, με τουλάχιστον έναν αξιωματικό της CIA να αναγκάστηκε να αποσυρθεί πέρυσι αφού διαγνώστηκε με εγκεφαλικό τραύμα.

warnews247.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...