Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τα ΗΑΕ ''συντρίβουν'' την Άγκυρα: Στέλνουν τεράστια ποσά στον Χαφτάρ - 20.000 στρατιώτες του LNA σε ετοιμότητα

 Newsroom - Κοινοποίηση




Οι δυνάμεις του στρατηγού ελέγχουν τις πετρελαιοπηγές για τυχόν ''επενδύσεις" των Τούρκων στην χώρα


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, ο στρατηγός Χαφτάρ κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Λιβύης, προκαλώντας τρόμο και οργή στο καθεστώς Ερντογάν, τώρα και με την τεράστια οικονομική βοήθεια των ΗΑΕ.


Ο ίδιος έχει ένα τρομερό σχέδιο με την πολιτογράφηση λιβυκών φυλών σε Αίγυπτο και Τσαντ, επιτρέποντας στον ίδιο να αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα, ισοδύναμο με σχεδόν διπλάσιο του αριθμού των νυν ψηφοφόρων της Λιβύης, κάτι που θα εγγυόταν τη νίκη του του ίδιου και των παιδιών του στις μελλοντικές εκλογές.

Τώρα έγινε γνωστό ότι το σχέδιο αυτό θα το χρηματοδοτήσουν τα ΗΑΕ, που επέστρεψαν ξανά στην χώρα μετά από ένα διάλειμμα κάποιων μηνών ( λόγω πιέσεων της δύσης) για να χρηματοδοτήσουν τον Χαφτάρ στο νέο του εγχείρημα.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τον Χαφτάρ, η οποία είχε διακοπεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχει ξαναρχίσει με μεγάλη οικονομική υποστήριξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Χαφτάρ σχεδιάζει να υλοποιήσει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πόλη της Βεγγάζης, στην οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους 20 χιλιάδες πάνοπλοι στρατιώτες με όλο τον οπλισμό τους, ως “μήνυμα” στον φιλότουρκο Λίβυο πρωθυπουργό και ειδικά την Άγκυρα.


Ο εκπρόσωπος του γραφείου στρατιωτικών επιχειρήσεων Σύρτης-Αλ Τζούφρα, Ταξίαρχος Αλ-Χαντί Ντάρα από την Τρίπολη, τόνισε ότι ο Χαφτάρ δεν διαθέτει πλέον στρατό αφού έχασε στην Τρίπολη τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Λίβυος στρατηγός που ελέγχει όμως την Ανατολική Λιβύη ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει παρέλαση είκοσι χιλιάδων στρατιωτών, προκαλώντας οργή και τρόμο στην Τρίπολη.


Επίσης, οι δυνάμεις του GNA σχεδιάζουν να στείλουν ισχυρή στρατιωτική δύναμη, της φυλής Ταμπού της Λιβύης, στην περιοχή κοντά στα σύνορα του Τσαντ και της Λιβύης στα τέλη Μαΐου, στην πόλη Μουρζούκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μονάδα προετοιμάστηκε για πόλεμο ενάντια σε μισθοφόρους στις περιοχές Shweref της νοτιοδυτικής Τρίπολης.


Ο Ταξίαρχος Αλ-Χαντί Ντάρα επιβεβαίωσε ότι θα ληφθούν στρατιωτικά μέτρα στη Δυτική περιοχή που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του φιλότουρκου στρατηγού Οσάμα Χαουίλι, τονίζοντας ότι οι νόμιμες κυβερνητικές δυνάμεις του Λιβυκού στρατού θα είναι έτοιμες να αποτρέψουν οποιονδήποτε παραβάτη της εκεχειρίας. όπου κι αν βρίσκονται στο έδαφος της Λιβύης.

Ο Χαφτάρ όμως έχει προειδοποιήσει ότι κάθε επιθετική ενέργεια στην περιοχή αυτή και ειδικά στην πόλη Μουρζούκ, θα σημάνει εκ νέου πολεμική σύγκρουση.

Η πόλη αυτή είναι μια από τις σημαντικές περιοχές για τον Χαφτάρ από πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής άποψη.


Η λεκάνη του Murzuq, θεωρείται μία από τις οικονομικά σημαντικές περιοχές καθώς περιέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στο νότο.

Με λίγα λόγια οι δυνάμεις Χαφτάρ έχουν μετακινηθεί εδώ και μήνες σε καίρια σημεία της χώρας, για να διαφυλάξουν οικονομικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων που ετοιμάζονται για δήθεν “επενδύσεις” στην Λιβύη.

Το σενάριο που διαφαίνεται στον ορίζοντα μας δείχνει ότι οι εκλογές του Δεκεμβρίου δεν θα διεξαχθούν ομαλά, μετά και την προχθεσινή “σύγκρουση” προέδρου και πρωθυπουργού της Λιβύης με θέμα τους Τούρκους, που δεν λένε με τίποτα να αποσύρουν τους 17000 Σύριους μισθοφόρους, αλλά και τους στρατιωτικούς τους.

Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία η οποία “καίγεται” άμεσα από τις εξελίξεις στην Λιβύη, είτε θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια, είτε θα επιχειρήσει να βάλει “φωτιά” ξανά στην χώρα. Ότι και να κάνει ο Ερντογάν ο Χαφτάρ θα τον αναμένει να τον πολεμήσει κάθε στιγμή, και αυτό είναι η πραγματικότητα.

pentapostagma.gr

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...