Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ευφράτης: Για πρώτη φορά στην ιστορία η στάθμη των υδάτων υποχώρησε κατά 5 μέτρα!- Τι λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννη (Βίντεο)

 Newsroom - Κοινοποίηση




Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ξηρασίας και ελαχιστοποίησης των υδάτινων πόρων περιέρχονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, 

καθώς η Άγκυρα έχει περιορίσει σε ποσοστό 70% την ροή του Ευφράτη, ενισχύοντας τα φράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ειδικά το μεγάλο φράγμα «Ατατούρκ», αλλά οδηγώντας ταυτόχρονα και σε λιμό τους Σύρους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί εκ των οποίων είναι κουρδικής καταγωγής.

Η μείωση της ροής των υδάτων ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και ξεκίνησε με το τέλος του χειμώνα και την ελαχιστοποίηση των βροχών και της εισροής των υδάτων να επηρεάζει τις περιοχές Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ Έζζορ και άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας.


Αποτέλεσμα είναι η στάθμη του ποταμού να έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 5 μέτρα και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το γεγονός αυτό εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή των κατοίκων έχει και εσχατολογικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου:

«Και ο έκτος (άγγελος) έχυσε τη φιάλη του πάνω στον ποταμό το μεγάλο, τον Ευφράτη». Ο πατριάρχης Άνθιμος των Ιεροσολύμων ερμηνεύει:


«Λέει ότι θα ξεραθεί ο ποταμός ο μέγας ο Ευφράτης διότι, καθώς λένε κάποιοι, από ανατολικά διά του Ευφράτου θα έρθει ο Αντίχριστος, και από τη φυλή του ∆αν ενός των υιών του πατριάρχη Ιακώβ». Και είναι προφητεία του Ιακώβ, ότι από τον ∆αν θα προέλθει ο Αντίχριστος, όπως έχομε αρκετές φορές αναφέρει.

«Και ξεράθηκε το νερό του, για να ετοιμαστεί η οδός των βασιλέων που προέρχονται από την ανατολή του ηλίου».


Ο πατριάρχης Άνθιμος συμπληρώνει: «Βασιλείς από ανατολών ηλίου, οι διά του Ευφράτου ερχόμενοι προς αυτόν, είναι οι σύμμαχοι και συμπράκτορες του Αντιχρίστου».

«Ο ποταμός Ευφράτης κατά θεία παραχώρηση ξεραίνεται για να τον διαβούν οι βασιλείς των εθνών, με σκοπό την μεταξύ τους και την των άλλων ανθρώπων εξολόθρευση», λέει ο άγιος Ανδρέας. Όπως είπε ο Κύριος στα Ευαγγέλια: «Θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας» (Ματθ. 24:7). Αυτοί θα έρθουν από τα μέρη της Ανατολής, δηλ. από τα μέρη Γωγ και Μαγώγ, όπως θα δούμε γι’ αυτούς στη συνέχεια της Αποκάλυψης. (Ανδρέας)…

«Στο Θ (9ο) κεφάλαιο αναφέρεται ότι οι κακοποιοί άγγελοι, οι δαίμονες δηλαδή, η πηγή, ο θρόνος του κακού, ευρίσκοντο στον μεγάλο ποταμό Ευφράτη: ὁ ἔχων τὴν σάλπιγγα, λῦσον τοὺς τέσσαρας ἀγγέλους τοὺς δεδεμένους ἐπὶ τῷ ποταμῷ τῷ μεγάλῳ Εὐφράτῃ» (9:14), λέει ο π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος. Και προσθέτει: «Στο 14ο κεφάλαιο επίσης, όπου αναφέρεται στην συντριβή του κακού αναφέρεται η πτώση της Βαβυλώνας: ἔπεσε Βαβυλὼν ἡ μεγάλη» (14:8)72

pronews.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...