Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ρωσικό ΜΜΕ: "Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να κτυπηθεί σκληρά το Ισραήλ" - Θέλει ΑΟΖ με την Λωρίδα της Γάζας!

 Newsroom - Κοινοποίηση




Παλαιστίνιοι: "Θέλουμε ΑΟΖ με Τουρκία"

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ρωσικό ΜΜΕ αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή στους συμμάχους του στην Μέση Ανατολή να κτυπήσουν σκληρά το Ισραήλ!

Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν ότι έγραφε το WarNews247 όλο αυτό το διάστημα. O Eρντογάν θέλει να εκτοπιστούν οι ΗΠΑ ως έντιμος διαμεσολαβητής στο Παλαιστινιακό, να διαλυθούν οι Συμφωνίες του Αβραάμ και η συμμαχία Ισραήλ-ΗΑΕ- Σ. Αραβία κτλ, και τέλος να στείλει ειρηνευτικό Σώμα στην Παλαιστίνη και να χαράξει ΑΟΖ μαζί της.

Δεν είναι τυχαίο πως η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ Shin Bet είχε προειδοποιήσει δύο εβδομάδες πριν ότι η Χαμάς προετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση.

Οι ισραηλινοί πράκτορες είχαν εντοπίσει μεταφορά μεγάλης ποσότητας όπλων στην Γάζα. Μάλιστα τότε ζητήθηκε άδεια για προληπτικό πλήγμα εναντίον των ισλαμιστών , άδεια η οποία δεν δόθηκε από τον Νετανιάχου, σημειώνουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Η επίθεση αυτή προετοιμάζονταν έξι μήνες από τους ισλαμιστές.

Ρωσικό ΜΜΕ: Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να κτυπηθεί το Ισραήλ!

“Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τους πολιτικούς και στρατιωτικούς συμμάχους τους να κτυπήσουν από κοινού το Ισραήλ παραδίδοντας ισχυρό κτύπημα.

Για παράδειγμα, μερικές ώρες πριν, ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον ηγέτη του Κιργιστάν και προσκάλεσε τον Sadyr Japarov να εναντιωθεί στο Ισραήλ μαζί με την Τουρκία ώστε οι ισραηλινοί να πάρουν ένα σκληρό μάθημα.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε πως θέλει να δει το Κιργιστάν με το μέρος του σε αυτή την διεθνή πρωτοβουλία ώστε να διδάξουν από κοινού ένα σκληρό μάθημα στο Ισραήλ το οποίο επιτίθεται στο τέμενος Αλ-Άκσα, την Γάζα και τους Παλαιστινίους” ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ.

Τι ακριβώς εννοούσε ο Τούρκος ηγέτης μιλώντας για “κτύπημα” στο Ισραήλ, παραμένει άγνωστο όμως είναι φανερό πως εννοούσε σίγουρα την άσκηση μέγιστης πίεσης συμπεριλαμβανομένου και στρατιωτικής.

Παρόλ’ αυτά αν λάβουμε υπόψιν τις δηλώσεις του Ερντογάν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο οποίος μίλησε για ετοιμότητα στρατιωτικής απάντησης, γίνεται αντιληπτό ότι μια επίθεση εναντίον του Ισραήλ μπορεί να θεωρηθεί ως εχθρική πράξη

Νωρίτερα, η Τουρκία πρότεινε στην Ρωσία να δράσουν από κοινού εναντίον της ισραηλινής επιθετικότητας και να στείλουν ειρηνευτικό Σώμα στην περιοχή” αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Πάντως, η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέμβει στον διάλογο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

ΑΟΖ Τουρκίας-Παλαιστίνης

Ας δούμε το παιχνίδι του Ερντογάν με την Χαμάς και πως έχει εργαλοποιήσει την θρησκευτική οργάνωση ΤΙΚΑ για να προσεταιρισθεί τους ισλαμιστές και να χαράξει ΑΟΖ μαζί τους.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Όσλο, η Λωρίδα της Γάζας υπάγεται στην Παλαιστινιακή Αρχή και στην πολιτική ηγεσία της που εδρεύει στην Ραμάλα. Ωστόσο, από τον Ιούνιο του 2007 έως και σήμερα, η Λωρίδα της Γάζας διακυβερνάται de facto από την οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς και η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ αποτελούν τους δύο κυριότερους πόλους εξουσίας στην Γάζα, οι οποίοι αμφότεροι συνομιλούν με την Τουρκία –με την Χαμάς να διατηρεί γραφείο εκπροσώπησης στην Κωνσταντινούπολη.

Παλαιστίνιοι: “Θέλουμε ΑΟΖ με Τουρκία”

Με τη Λωρίδα της Γάζας, τα παλαιστινιακά εδάφη έχουν ακτογραμμή κατά μήκος της ανατολικής Μεσογείου που καθιστούν την Παλαιστίνη έχουσα θαλάσσια δικαιώματα.

Όλα άρχισαν στις 21 Ιουνίου 2020, από μια σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβυς της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα, Φάεντ Μουστάφα, στην εφημερίδα Aydinlik.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η Παλαιστινιακή Αρχή προτίθεται να υπογράψει με την Τουρκία μια συμφωνία καθορισμού θαλασσίων ζωνών κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου τουρκο-λιβυκού συμφώνου, ο Φ. Μουστάφα απάντησε επί λέξει τα εξής:

“Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες”, δήλωσε ο Μουσταφά στην εφημερίδα Aydınlık.

“Έχουμε επίσης δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς και να υπογράψουμε μια συμφωνία”.

Ο Μουσταφά είπε ότι το Ισραήλ περιορίζει τις παλαιστινιακές προσπάθειες για διεξαγωγή δραστηριοτήτων εξερεύνησης και γεώτρησης στο πεδίο φυσικού αερίου της Γάζας: “Το Ισραήλ δεν μας επέτρεψε, το απέτρεψε”, είπε και συμπλήρωσε:

“Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα”.

warnews247.gr

Στον paratolmosblog.blogspot.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...