Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τουρκική πανωλεθρία στο Ιράκ: Οι Κούρδοι “αποδεκατίζουν” τους Τούρκους

 Newsroom - Κοινοποίηση




Οι Κούρδοι πολεμούν σαν “Έλληνες” και νικούν τους Τούρκους

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κουρδικών δυνάμεων οι Τούρκοι δέχονται την μία “σφαλιάρα” πίσω από την άλλη. Σε βίντεο και ανακοίνωση αναφέρουν ότι “στις 26 Απριλίου στις 09.30, οι κουρδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αποστολή διείσδυσης με στόχο Τούρκους εισβολείς που ήταν τοποθετημένοι στο όρος Pyramid στην περιοχή Avashin.

Οι Κούρδοι αντάρτες εισέβαλαν μετά από έφοδο στις τουρκικές θέσεις και αφού σκότωσαν Τέσσερις Τούρκους στρατιώτες πήραν ως λάφυρα έναν αντιαρματικό εκτοξευτή, όπλα, συσκευές ασυρμάτων, θερμικά κιάλια, χάρτες κά”. Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν περί ιστορικής αντίστασης των Κούρδων στην τουρκική εισβολή στο λόφο Zendura.“

Ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα στην προσπάθειά του να καταλάβει τον συγκεκριμένο λόφο στην περιοχή Μετίνα, αλλά και σε ότι αφορά τις αμυντικές ζώνες στο Βόρειο Ιράκ”, αναφέρουν οι ίδιοι.Ο λόφος Zendura που έχει υψόμετρο 2 χιλιάδων μέτρων βρίσκεται στην περιοχή Metina, και συνορεύει με το Βόρειο Κουρδιστάν από τα βόρεια, το Χεφανίν από τα δυτικά, το Γκαρέ από το νότο και το Ζαπ από τα ανατολικά.Η περιοχή, είναι διάσημη για τα οροπέδια της, και είναι ένα από τα δημοφιλή μέρη για νομάδες. Εδώ και χρόνια διεξάγονται πολλές στρατιωτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας στην περιοχή, η οποία προστατεύεται από τους Κούρδους αντάρτες του κυοφορούμενου συριακού Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι έχουν σκάψει στο βουνό δεκάδες σήραγγες, μετατρέποντας το βουνό αυτό σε ένα πραγματικό οχυρό. Από τότε που ο τουρκικός στρατός άρχισε την εισβολή του στην περιοχή στις 23 Απριλίου, τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν πεισματικά να καταλάβουν πολλές θέσεις στην περιοχή. Σε απάντηση, οι Κούρδοι αντάρτες ξεκίνησαν αντεπίθεση, παρά τις ισχυρές αεροπορικές επιδρομές στους λόφους Zendura, Derar και Koordine. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο τουρκικός στρατός έκανε προσπάθειες αεραπόβασης επίλεκτων στρατευμάτων από ελικόπτερα και στους τρεις λόφους.


Οι Κούρδοι αντάρτες όμως έκαναν ξαφνική αντεπίθεση και αναχαίτισαν όλες τις τουρκικές προσπάθειες. Το αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι να αποκλειστούν στο έδαφος, (όσοι έζησαν), ενώ το τουρκικό γενικό επιτελείο ξεκίνησε ρίψεις στρατευμάτων στην μάχη, για να σώσει την κατάσταση. Αυτά τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν να προελάσουν αλλά έπεσαν σε κουρδικές παγίδες και υπέστησαν πανωλεθρία.Κάθε βήμα των Τούρκων οδηγούσε σε εκρήξεις εκρηκτικών με αποτέλεσμα να προκαλούνται νεκροί και τραυματίες.

Η Ζεντούρα έγινε μια πραγματική κόλαση για τα τουρκικά στρατεύματα που προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, για να ανοίξουν το δρόμο στους κομάντος των Τούρκων. Η νέα επίθεση διήρκεσε μερικές ώρες, αλλά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αφού οι Τούρκοι δεν μπορούσαν ούτε να προχωρήσουν ούτε να αποχωρήσουν.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι αντάρτες δεν “καλωσόρισαν” τον τουρκικό στρατό μόνο με παγίδες με εκρηκτικά και ελεύθερους σκοπευτές. Αφού διείσδυσαν αιφνιδιαστικά στις τουρκικές θέσεις, πραγματοποίησαν δολοφονίες, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τις νέες πολεμικές τακτικές στις οποίες έχουν εκπαιδευτεί από άλλους στρατούς εδώ και μεγάλο διάστημα.Οι Τούρκοι στρατιώτες πανικοβλήθηκαν και χάθηκαν στο έδαφος.


Ολόκληρες τουρκικές ομάδες διαλύθηκαν, αφού δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την νυκτερινή κουρδική διείσδυση, σε συνδυασμό με παγίδες και πυρά αυτομάτων όπλων σε προκαθορισμένα σημεία από Κούρδους κομάντος. Υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί Τούρκοι στρατιώτες στο μέτωπο του πολέμου, αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές των ανωτέρων τους. Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των πρώτων πέντε ημερών του πολέμου, είναι σαφές ότι ο τουρκικός στρατός ενεργεί αργά και έχει χάσει αρκετό ανθρώπινο υλικό.

Οι Κούρδοι αντάρτες παρά τις απώλειες του, πολεμά με λύσσα τον Τούρκο κατακτητή και μπορεί να δούμε μπροστά μας σε λίγο ένα “τουρκικό Βιετνάμ” σε όλη του την έκταση, ενώ η ιστορία “γράφει” ότι η Τουρκία χάνει πλέον και στα πεδία των μαχών που συμμετέχει μετά τις “νίκες” σε Συρία-Λιβύη και Ναγκόρνο.
hellas-now.com


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...