Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τουρκία: Έτοιμο το νέο σύστημα παρακολούθησης των ακτών του Αιγαίου– Ποιες περιοχές θα καλύπτει το ραντάρ


Newsroom - Διαδώστε το



Υπό επιτήρηση το Αιγαίο

Την ολοκλήρωση ενός συστήματος ραντάρ παράκτιας επιτήρησης (SGRS), με το οποίο η Τουρκία στοχεύει να κάνει ορατό κάθε εκατοστό της «Γαλάζιας Πατρίδας», ειδικά στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak».

Το ραντάρ θα καλύπτει τις περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, δηλ. σε πρώτη φάση η κάλυψη θα αφορά μόνο το 40% της υποτιθέμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με τη «Yeni Şafak», το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα, που χρησιμοποιείται στο ραντάρ, είναι ικανό να ανιχνεύει κινήσεις έως και 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και έως 8 ναυτικά μίλια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Με το SGRS, στόχος είναι να μην αφήσουμε αόρατες περιοχές σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Χάρη στο σύστημα αυτό, θα μπορεί να αναπτυχθεί μία στρατηγική στο μέλλον για τις θάλασσες που περιλαμβάνει η Γαλάζια Πατρίδα με αποτελεσματική ανάλυση κινδύνου και να δημιουργηθεί μια ισχυρή και αποτελεσματική βάση δεδομένων για την ακτοφυλακή», αναφέρει η εφημερίδα.

Τουρκία: 91 πύργοι ελέγχου στα παράλια της Μικράς Ασίας




Επίσης, λαμβάνονται μέτρα και στα χερσαία δυτικά σύνορα της Τουρκίας, με το σχεδιασμό για εγκατάσταση 91 πύργων ελέγχου στις ακτές της Μικράς Ασίας, που θα «βλέπουν» και θα επιτηρούν την Ελλάδα.

Οι πύργοι θα είναι εξοπλισμένοι με ραντάρ επιτήρησης εδάφους, θερμικές κάμερες, συστήματα ανίχνευσης, σύστημα ραδιοσύνδεσης και ασύρματους σεισμικούς αισθητήρες.


Θα μπορούν να ανιχνεύουν κινήσεις από δεκάδες χιλιάδες μέτρα μακριά και να προειδοποιούν με συναγερμό, όταν εντοπίζεται κάποια παραβίαση, μέσα σε δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει ο Yeni Safak:

«Με το SGRS, στοχεύουμε στο να μην αφήσουμε γκρίζες περιοχές και θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Το σύστημα θα αποτελέσει το βασικό δομικό στοιχείο, για την δημιουργία μιας ισχυρής και αποτελεσματικής βάσης δεδομένων ακτοφυλακής».


warnews247.gr

Δείτε περισσότερα εδώ

Στον paratolmosblog.blogspot.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα 



loading...