Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

H αυτοφαγία θεραπεύει τη ζημιά από την πρωτεΐνη-ακίδα, υποστηρίζει γιατρός



Ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν τη λέξη “αυτοφαγία”. Ή ίσως να αναρωτιέστε εδώ και χρόνια τι σημαίνει.

 Κοινοποιήστε το

 

Η αυτοφαγία, γνωστή και ως αυτοφαγοκυττάρωση, αναφέρεται σε μια διαδικασία της κυτταρικής βιολογίας που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια λόγω των επιρροών της στην ιατρική επιστήμη και την ανθρώπινη υγεία.


Το πρώτο συνθετικό “αυτό” σημαίνει “εαυτός” στα ελληνικά. “Φαγία” σημαίνει τρώω ή καταβροχθίζω. Έτσι, η “αυτοφαγία” είναι η πράξη του να τρώει κανείς τον εαυτό του. Και αυτό ακριβώς κάνουν τα κύτταρα για να διατηρηθούν υγιή – ειδικά όταν λιμοκτονούν.

Κάθε κύτταρο διαθέτει οργανίδια (κυτταρικά όργανα) που ονομάζονται λυσοσώματα και λειτουργούν σαν στομάχι. Χωνεύουν και διασπούν τα κυτταρικά απόβλητα και τους εισβολείς ιούς και βακτήρια. Διαφορετικές μορφές αυτοφαγίας χρησιμοποιούν τα πεπτικά ένζυμα των λυσοσωμάτων για να διασπάσουν τα κυτταρικά συστατικά σε διαφορετικές κλίμακες.

Σε ένα κρίσιμο επίπεδο, η αυτοφαγία επιτρέπει την ομαλή ανακύκλωση των κυτταρικών συστατικών, μετατρέποντάς τα σε δομικά στοιχεία για μελλοντικά κύτταρα.

Τα κύτταρα έχουν ένα είδος κύκλου ζωής ή κύκλου εργασίας. Σε μια δεδομένη στιγμή, κάθε κύτταρο στο σώμα επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη εργασία, εξηγεί ο Dr. Henry Ealy, φυσιοπαθητικός γιατρός με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που έδωσε σε ένα πρόσφατο συνέδριο για την υγεία στη Σεντόνα.

Αυτές οι δραστηριότητες των κυττάρων περιλαμβάνουν:Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
  • Παραγωγή ενέργειας
  • Παραγωγή ενζύμων
  • Συναρμολόγηση και διανομή πρωτεϊνών
  • Αυτοφαγία
  • Αναπαραγωγή

Η αυτοφαγία, ανέφερε ο Dr. Ealy, είναι το στάδιο στο οποίο πολλά κύτταρα δεν φτάνουν καθημερινά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κύτταρα δεν κάνουν ποτέ ένα διάλειμμα από τις εργασίες που ενεργοποιούνται όταν καταναλώνουμε τροφή.

“Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να βεβαιωθείτε ότι μπαίνετε στην αυτοφαγοκυττάρωση”, είπε ο Dr. Ealy, “είναι να πεινάτε”. 

Η πείνα, τόνισε ο Ealy, είναι μια στρατηγική-κλειδί που βοηθά το σώμα να θεραπευτεί.

Μπορείτε να σκεφτείτε τα κύτταρα σαν μικρά εργοστάσια, κατά κάποιο τρόπο. Παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που τρώμε και τα μετατρέπουν στο σώμα μας και στις διαδικασίες που κινούν το σώμα μας. Όταν δεν τρώμε, αυτά τα μικρά κυτταρικά εργοστάσια έχουν την ευκαιρία να συμμαζέψουν, να αντικαταστήσουν τα χαλασμένα μηχανήματα και να χρησιμοποιήσουν τα άχρηστα υλικά. Αυτό είναι η αυτοφαγία.

Γιατί τα κύτταρα χρειάζονται την αυτοφαγία;


Κατά την αυτοφαγία ή αυτοφαγοκυττάρωση, τα λυσοσώματα αυξάνουν τη διάρκεια ζωής του κυττάρου διασπώντας και ανακυκλώνοντας κυτταρικά υλικά. Η διαδικασία αυτή βοηθά επίσης το κύτταρο να εξισορροπήσει τις ενεργειακές του απαιτήσεις όταν βρίσκεται υπό πίεση.


Μεταβείτε προς τα κάτω 

- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ -  


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ





Δείτε περισσότερα εδώ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα