Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

"Καταιγίδα" πυραύλων Topol-M, Iskander-M, S-300 και S-400 προετοιμάζει η Ρωσία τις επόμενες ημέρες (Βίντεο)

«Καταιγίδα» βαλλιστικών και αντιαεροπορικών πυραύλων έχει προγραμματίσει για μέσα στο Μάρτιο η Ρωσία 
alt
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
σε μία κίνηση επίδειξης ισχύος στην περιοχή και αποστολής μηνύματος προς τη Δύση ότι, «με την Ουκρανία δεν θέλουμε παιχνίδια».
Πιθανόν η εκτόξευση των πυραύλων να συνδυαστεί με το δημοψήφισμα και την προσάρτηση της Κριμαίας, πιθανόν και άλλων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές του Κρεμλίνου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει δώσει εντολή για προετοιμασία εκτόξευσης μέσα στο Μάρτιο δύο ακόμη βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM) RS-12M Topol.

Ταυτόχρονα εκτόξευση βαλλιστικών τακτικών πυραύλων Iskander-M και αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 και S-400 καθώς επίσης και ρουκέτες μεγάλου διαμετρήματος Smerch.

Οι πύραυλοι θα φτάσουν τους 70 και οι περισσότεροι θα εκτοξευτούν από το πεδίο δοκιμών του Kapustin Yar. Από το ίδιο πεδίο βολής που στις 4 Μαρτίου οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας εκτόξευσαν τον πρώτο RS-12M Topol προκαλώντας τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ.

Το πεδίο εκτόξευσης Καπούστιν Γιάρ, είναι μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας στην περιοχή του Αστραχάν. Από εκεί έφυγε ο πύραυλος RS-12M Topol-M το βράδυ της 4ης Μαρτίου.

Και αν ένας Topol-M μεταφέρει στη μία έκδοση μια κεφαλή 800 kt, 40 φορές ισχυρότερη από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα και στην έκδοση που είναι σε υπηρεσία από το 2009 4-6 οχήματα επανεισόδου (MIRV) με 250 Kt. το κάθε ένα, που μπορεί να πλήξουν ισάριθμους στόχους, φανταστείτε τι συνεπάγεται η «καταιγίδα» των πυραύλων που ετοιμάζει η Μόσχα.

Στόχος πάλι των πυραύλων θα είναι το πεδίο βολής του Καζακστάν, του πλέον στενού συμμάχου της Μόσχας στην Ασία. Πραγματικός στόχος όμως θα είναι η αδιαλλαξία της Δύσης που θέλει να βάλει πόδι στην «αυλή» της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας το καθεστώς του Κιέβου και απειλεί με κυρώσεις.
===================================
Ακολουθήστε τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google

===================================
Φαίνεται όμως πώς ΗΠΑ και Ε.Ε. δεν έχουν καταλάβει καλά και η Μόσχα είναι αποφασισμένη να τους κάνει το μήνυμα όσο πιο σαφές μπορεί.


Διαδώστε το 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

         

Αν σας άρεσε το άρθρο του 
Παράτολμου Έλληνα 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.