Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Γιατί ένας πλωτάρχης, πηγαίνει στα δικαστήρια έναν τ. πρωθυπουργό;


https://paratolmosblog.blogspot.gr

Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι «λεφτά υπάρχουν» και μεταξύ πολλών άλλων υποσχέσεων, ότι θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί.

Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

Έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση του, δεν εφάρμοσε το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθέτησε τις υποσχέσεις της προς τον λαό, με αυτό τον τρόπο αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας.



Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Ο κ. Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που θα φέρει το ΔΝΤ στην χώρα μας, καθώς στην αντίληψη του, λόγω της Αμερικανικής του κουλτούρας, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός ότι η λύση του ΔΝΤ ήταν επιβεβλημένη.

Γι’ αυτό είχε συναντήσει τον Στρός Καν από το καλοκαίρι του 2009 και μελετούσε πως μπορούσε να γίνει η υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, καθώς γνώριζε ότι οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης επί χρόνια δυσφορούσαν στην πιθανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα Ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα εφόσον θεωρείτο ότι οι συνταγές του δεν ήταν συμβατές σε μια Ευρώπη ώριμων κοινωνών, κοινό νόμισμα και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο ότι η Ελλάδα είναι «διεφθαρμένη χώρα», αποκόπτοντας μας έτσι από το δανεισμό των αγορών και οδηγώντας μας στις αγκάλες του ΔΝΤ.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ και της γενοκτονίας της ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας, το οποίο υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Για όλα αυτά θεώρησα απαραίτητο να τον προσάγω ενώπιον της Δικαιοσύνης τις 19/1/2017 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν αγωγής μου, αυτόν που στέρησε την ελληνική κοινωνία από την αξιοπρέπειά της και την οδήγησε στην εξαθλίωση και στην ταπείνωση, καθώς βλέπετε η Βουλή με τη γνωστή της τακτική δεν ήρε την ασυλία του σε προηγούμενη μήνυση που είχα καταθέσει στον Άρειο Πάγο.

Βλέποντας δε τελευταία ότι όταν τίθεται το ζήτημα της ευθύνης τους, αντί να δούμε να προσάγονται στη δικαιοσύνη εκείνοι οι οποίοι τουλάχιστον έφεραν τη χώρα έως εδώ και την διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν για να πάει πιο κάτω, εμφανίζονται τιμητές και κάνουν διάχυτη την ευθύνη.


Πιστεύω ακράδαντα ότι η νομιμότητα δεν συνιστά άχρηστη αστική πολυτέλεια, που πρέπει να υποτάσσεται στην ισχύ.

Η δικαστική εξουσία δεν προόρισται να παίζει τον ρόλο της θεραπαινίδας της πολιτικής εξουσίας και του βολονταρισμού της, αλλά κάνοντας το καθήκον της πρέπει να αναδείξει την αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος όλων μας και να σταθεί στο ύψος ενός Πολυζωίδη, ενός Τερτσέτη και τόσο άλλων που έμειναν στην ιστορία για το σθένος τους και την ηρωική τους συμπεριφορά.

Ας εμπνευστούν από τον ηρωισμό τους, ας παραδειγματισθούν και ας πάρουν θάρρος από την ιστορική τους δικαίωση οι σημερινοί δικαστές.

Είναι πραγματικά μεγάλο το φορτίο που πρέπει να σηκώσουν, αλλά η μοίρα το έφερε να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη ολόκληρου του Έθνους.

Παναγιώτης Σταμάτης
Συγγραφέας, Πλωτάρχης Π.Ν. ε.α.
ΠΗΓΗ


Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας