Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more

Ο Μάικλ Φλιν, άνθρωπος που επιλέχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ



να είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, παραιτήθηκε μετά το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις επαφές και το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με Ρώσους αξιωματούχους για την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Φλιν υπέβαλε την παραίτησή του ώρες μετά την τοποθέτηση εκπροσώπου του Τραμπ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξέταζε το θέμα και είχε σχετικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Φλιν αναφέρει ότι είχε αρκετές συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλίγεφ, στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και ότι έδωσε «ελλιπείς πληροφορίες» για αυτές τις συζητήσεις στον Πενς. Ο αντιπρόεδρος, βασιζόμενος στις πληροφορίες που του είχε δώσει ο Φλιν, αρχικά είπε ότι δεν ετέθη το ζήτημα των αμερικανικών κυρώσεων με τον Φλιν να παραδέχεται τελικά το αντίθετο.

Ειδικότερα, ο Φλιν είπε στον Πενς ότι δεν συζήτησε το θέμα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων, ωστόσο από συνομιλίες που αποτέλεσαν προϊόν υποκλοπής και τις οποίες περιέγραψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αποδεικνύεται ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ είχε αναφερθεί στο ζήτημα σε συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ.

Ο Φλιν επισημαίνει, επίσης, ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές αυτές.

Την θέση του Φλιν ανέλαβε προσωρινά ο συνταξιούχος στρατηγός, Κιθ Κέλογκ.

el.gr



Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας