Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«ΔΕΝ είστε ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ»! Η Γερμανία ΚΛΕΙΝΕΙ την πόρτα στο «Σουλτάνο του Βοσπόρου»!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


«Κύριε Ερντογάν, δεν είστε ευπρόσδεκτος στη Γερμανία», διαμηνύει υψηλόβαθμος σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως ο «Σουλτάνος του Βοσπόρου»
υπερέβη τα εσκαμμένα όταν συνέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση με τους Ναζί.

«Ο κύριος Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», τόνισε ο Φόλκερ Μπουφιέρ, επικεφαλής του κρατιδίου της Έσης και αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος του CDU και επικεφαλής του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τον γερμανικό Τύπο, ο Ερντογάν σχεδίαζε να επισκεφτεί την πατρίδα της Μέρκελ τον Μάρτιο, για να μιλήσει στους Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα, ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία. Για τον Μπουφιέρ, ενδεχόμενη επίσκεψή του θα δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας.



Από την πλευρά της, η γερμανική του Βερολίνου επισημαίνει πως δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα επίσκεψης από τον Τούρκο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, ο Ράινερ Χάσελχοφ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ κάλεσε επίσης το Βερολίνο να εμποδίσει τέτοιες επισκέψεις.

«Οποιοδήποτε μέλος κυβέρνησης που θέλει να συζητήσει μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος ως φιλοξενούμενος και θα τον υποδεχτούμε σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο που αρμόζει, αλλά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει εκστρατείες και ειδικά από ανθρώπους που μας δυσφημούν ως έθνος», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.
makeleio.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας