Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η απίστευτη περιουσία της οικογένειας Ασαντ στην Ευρώπη -Εχουν δισ., ενώ η Συρία καίγεται [εικόνες]




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Κατ'οίκον έρευνες έκανε η ισπανική αστυνομία, την Τρίτη 4 Απριλίου, στο παλάτι της οικογένειας του Μπασάρ Αλ Ασσαντ που ανήκει στον θείο του Rifaat, στην πόλη Μαρμπέλα.



Η έρευνα μεταφέρθηκε στην Ισπανία ενώ είχε προηγηθεί έρευνα και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων στη Γαλλία, όπου η οικογένεια Ασσαντ κατέχει κολοσιαία περιουσία. Η κατηγορία αφορά κλοπή δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που παραθέτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.




Πράγματι, την ώρα που η Συρία καίγεται απ'άκρου εις άκρον από τον εμφύλιο πόλεμο, ο άνθρωπος που κρατάει τα ηνία του συριακού καθεστώτος και η οικογένειά του, ζουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ειδικότερα, κατέχουν παλάτια σε Παρίσι, Λονδίνο και Ισπανία, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και ζουν μια ζωή που απέχει πολύ από αυτή των Σύρων πολιτών.
Πρόκειται για μερικούς τυχερούς οι οποίοι βοήθησαν να θεμελιωθεί το καθεστώς Ασσαντ στην Συρία, μετά το πραξικόπημα του Χάφεζ αλ Ασσαντ, το 1970.


Και ενώ η Συρία καίγεται στον εμφύλιο, χιλιάδες άνθρωποι ρίχνονται στη θάλασσα για να αποφύγουν τον θάνατο και πόλεις καταστρέφονται, ο Rifaat al-Assad, και άλλα μέλη της οικογένειας, κολυμπάνε στον πλούτο και ζουν ανάμεσα στο χλιδάτο διαμέρισμα εννέα υπνοδωματίων στο Mayfair του Λονδίνου και στο παλάτι Gray D-Albion, στην Μαρμπέλα της Ισπανίας.



Ο γιός του Rifaat al-Assad, Siwar ζει στο δικό του πολυτελές σπίτι οκτώ υπνοδωματίων στο Crown Estate του βρετανικού Surrey.
Αλλο μέλος της οικογένειας είναι ο Abdel Halim Khaddam, ο οποίος βοήθησε τον Hafez να θεμελιώσει την εξουσία του στη δεκαετία του '70 και διαμένει στη Villa Said, στο Παρίσι.

Τρίτος είναι ο Mustafa Tlass, πρώην υπουργός Αμυνας του Hafez ο οποίος, όπως και οι δύο προηγούμενοι, ισχυρίζεται ότι είναι αντίθετος στο τωρινό καθεστώς του Ασσαντ.



Ο Tlass, 84 ετών, εγκατέλειψε την Συρία πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος και ζει μια χλιδάτη ζωή με την κόρη του και τον εγγονό του. Η κόρη του Nahed Ojjeh, η οποία κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία μετά τον θάνατο του πωλητή όπλων συζύγου της, κυκλοφορεί ανελλιπώς στους κοσμικούς κύκλους του Παρισιού.



Ο γιός της Akram, ο οποίος επίσης δεν δείχνει να συγκινείται από όσα συμβαίνουν πίσω στη Συρία, επιδεικνύει συχνά στα social media τον τεράστιο πλούτο του. Οδηγεί Bugattis και Ferraris, και επιδεικνύει τα καλάσνικοφ στις φωτογραφίες που ανεβάζει.











Η Γαλλία έχει βάλει ήδη χέρι στην περιουσία της φαμίλιας Ασσαντ. Το 2016 έγινε κατάσχεση σε παλάτια στη γαλλική εξοχή, σε κτίρια στο Παρίσι, σε γραφεία στην Λιόν.


Ο Rifaat al-Assad, είναι θείος του νυν προέδρου Ασσαντ και αδελφός του πατέρα του Hafez al-Assad, ο οποίος τον είχε εκδιώξει από την εξουσία το 1980.
Οι γάλλοι ερευνητές εκτίμησαν την περιουσία του Rifaar στη Γαλλία σε 90 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διαχειρίζεται μια σκοτεινή εταιρεία στο Λουξεμβούργο. Ο γάλλος δικαστής διέταξε την κατάσχεση ώστε τα ακίνητα να μην πουληθούν.



Τα εντυπωσιακά ακίνητα της οικογένειας στο Λονδίνο και στην Ισπανία διαχειρίζονται εταιρείες offshore.


iefimerida.gr





loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας