Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων μετά το 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2019.


 Οι περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνονται στα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Το ανώτατο δικαστήριο γνωμοδότησε επί των επικείμενων περικοπών, κρίνοντας ότι είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Να σημειωθεί εδώ πως δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα που έχουν κριθεί εκ των προτέρων αντισυνταγματικά.



Η Ολομέλεια η οποία εκλήθη κατά το σύνταγμα και το νόμο να γνωμοδοτήσει επί των μελλοντικών περικοπών απεφάνθη ότι οι εν λόγω περικοπές είναι αντίθετες με το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παράλληλα το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη με ότι εκλήθη να γνωμοδοτήσει επί ενός νομοσχεδίου δημοσιονομικού ενδιαφέροντος για περικοπές μετά από δύο χρόνια χωρίς αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας