ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   Συνεχής Ροή 
Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη   Δείτε ακόμηΠαρασκευή, 5 Μαΐου 2017

TOTAL: «Προχωρούμε στην γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 και ορίζουμε ζώνη ασφαλείας γύρω από το γεωτρύπανο»! - Αναμένεται η τουρκική αντίδραση


Translate this page  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   moreΠροχωρά η γαλλική εταιρεία TOTAL τις διαδικασίες της γεώτρησης στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.


 Η γεώτρηση θα υλοποιηθεί εντός του ερευνητικού τεμαχίου 11.Translate this page

Το προς διερεύνηση Οικόπεδο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 Km από την ακτογραμμή.

Οι γεωτρητικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella.

"Μια ακτίνα 500 μέτρων από τα εξωτερικά σημεία του πλωτού γεωτρύπανου προβλέπεται να κηρυχθεί Ζώνη Ασφαλείας και οτιδήποτε πλησιάσει σε αυτή την ζώνη ή απειλήσει την γεώτρηση, θα αντιμετωπιστεί από τις κυπριακές δυνάμεις ασφαλείας ή από το γαλλικό Ναυτικό που θα κληθεί να συνδράμει, όπως ορίζει ο γαλλικός και διεθνής νόμος", ανέφεραν στο pronews.gr, πηγές του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Στο ερώτημα αν αυτό περιλαμβάνει και το τουρκικό Ναυτικό, η πηγή ανέφερε επί λέξει: "Η άδεια της TOTAL για εξερεύνηση του Οικοπέδου 11 είναι απόλυτα νόμιμη και βασίζεται στο διεθνές, ευρωπαϊκό, κυπριακό και γαλλικό δίκαιο. Δεν βλέπουμε τον λόγο που κάποιος θα αμφισβητήσει τη νομιμότητα αυτή".Μάλιστα, ήδη προχωρά η κατασκευή και λειτουργία χερσαίας βάσης εφοδιασμού στο λιμάνι Λεμεσού για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ από την TOTAL E&P CYPRUS B.V. για σκοπούς της εταιρείας EDT Agency Ltd.

Το προτεινόμενο έργο αποτελεί την εγκατάσταση προσωρινής Βάσης Εφοδιασμού για να υποστηρίζει τις υπεράκτιες δραστηριότητες γεώτρησης της εταιρίας TOTAL E&P Cyprus B.V. στην Κυπριακή ΑΟΖ στο οικόπεδο 11. Στη βάση εφοδιασμού θα πραγματοποιούνται οι εξής εργασίες: Δημιουργία ρευστών γεώτρησης, αποθήκευση, παραλαβή, μεταφορά, χειρισμός υλικών και εξοπλισμού από και προς την υπεράκτια εγκατάσταση της γεώτρησης.

Η ΤΕΡ Cyprus σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη ερευνητική γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 τον Ιούλιο του 2017. Μπορεί να ακολουθήσει μία γεώτρηση αξιολόγησης, αν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης είναι θετικά.

Η ερευνητική γεώτρηση, Onesiphoros West-1 (OW-1), του Οκκοπέδου 11 και θα διαρκέσει περίπου 50 ημέρες στην περίπτωση ξηράς οπής, και 72 ημέρες στην περίπτωση εντοπισμού του κοιτάσματος

Η κινητοποίηση και η επανεγκατάσταση του πλωτού γεωτρύπανου θα χρειαστεί ακόμη 12 ημέρες συνολικά.

Οι εργασίες γεώτρησης θα υποστηρίζονται από μια βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης μέσα στον ιμένα Λεμεσού. Οι εγκαταστάσεις στη βάση θα περιλαμβάνουν: χώρο αποθήκευσης σωλήνων, αποθήκευση - εσωτερική αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής αποθήκευσης χημικών, μια προβλήτα, μία εγκατάσταση ανάμιξης υγρών γεώτρησης και χώρο αποθήκευσης υγρών γεώτρησης, χώρους για γραφεία, οχήματα, διαλογή, εμπορευματοκιβώτια, μεταφοράς και διέλευσης αποβλήτων (χωρίς επεξεργασία αποβλήτων).


Η βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης θα βρίσκεται στις υπάρχουσες διαθέσιμες λιμενικές εγκαταστάσεις. Ένας ανάδοχος έργου θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τη βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τρία σκάφη θα υποστηρίξουν τις εργασίες γεώτρησης από τη βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ένα σκάφος υποστήριξης θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο χώρο της γεώτρησης, παρέχοντας ασφάλεια.

Τα άλλα δύο πλοία θα μεταφέρουν προμήθειες, υλικά, εξοπλισμό και απόβλητα μεταξύ του πλωτού γεωτρύπανου και της βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Υπολογίζεται ότι θα απαιτούνται οκτώ δρομολόγια μετ' επιστροφής ανά εβδομάδα. Η μεταφορά του προσωπικού με ελικόπτερο θα γίνεται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, με εκτιμώμενα έξι δρομολόγια μετ 'επιστροφής ανά εβδομάδα.

Η εταιρεία EDT Agency Ltd ορίστηκε ως υπεύθυνη από την TOTAL E&P Cyprus B.V. για τη διαχείριση ολόκληρης της εφοδιαστικής βάσης που θα βρίσκεται εντός του Νέου Λιμανιού στη Λεμεσό, εκτός από τη διαχείριση της Μονάδας Παραγωγής ρευστών γεώτρησης που θα έχει αποκλειστική ευθύνη η εταιρεία TOTAL E&P Cyprus B.V. και ο υπεργολάβος της Halliburton Mediterranean Ltd.

Οι Γάλλοι δείχνουν αποφσισμένοι. Θα δούμε στην πράξη πόσο το εννοούν...
pronews.grΣχετική Ενημέρωση
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...