Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βουλγαρία: Ο νέος ΥΠΑΜ θα εισαγάγει στα σχολεία ‘στρατιωτική εκπαίδευση’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more




Ο νέος υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας (επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος VMRO) και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα την τάξη και την ασφάλεια,


 Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να εισαγάγει στρατιωτική εκπαίδευση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση αυτή θα αρχίσει από το σχολικό έτος 2018-19 . Ο στόχος είναι να γνωρίζουν οι μαθητές πως πρέπει να αντιδρούν σε ακραίες καταστάσεις, όχι μόνο σε στρατιωτική δράση, αλλά και σε τρομοκρατικές πράξεις και φυσικές καταστροφές, όπως δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.




Η εισαγωγή της στρατιωτικής εκπαίδευσης θα γίνει με την αλλαγή του νόμου για την προσχολική και σχολική εκπαίδευση και το πρόγραμμα των σπουδών θα προετοιμασθεί από το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Το σχετικό πρόγραμμα θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Άμυνας « η στρατιωτική εκπαίδευση, αν και μοιάζει με αυτήν της δεκαετίας του ’80, θα είναι, φυσικά, πιο σύγχρονη».

(cross.bg)
echedoros-a.gr





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας