Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ…ΕΙΣΒΟΛΗ ! 100.000 Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στα σύνορα των χωρών της Βαλτικής

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more
Τέσταρε την αντιβαλλιστική άμυνα η Μόσχα – Μετασταθμεύουν 600 μαχητικά του ΝΑΤΟ (βίντεο)


Έγκυρες πληροφορίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρει την μετακίνηση στα σύνορα των Χωρών της Βαλτικής και στο Καλίνινγκραντ 100.000 Ρώσων στρατιωτών και εκατοντάδων αεροσκαφών μαζί με πλήθος πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.


Πρόκειται για μια σαφέστατη επίδειξη δύναμης ισχύος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και στις μετακινήσεις δυνάμεων στην Βαλτική μαζί με την υπόνοια μεταφοράς και πυραύλων THAAD.


Πριν λίγο η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή της αντιβαλλιστικής άμυνας με εκτόξευση πυραύλου 53T6 (κατά ΝΑΤΟ «Gazelle»)
«Οι ΗΠΑ φέρονται να ανησυχούν για πιθανές ρωσικές προκλήσεις σε όλο το μήκος των συνόρων με τις χώρες της Βαλτικής, κατά τη διάρκεια των μεγάλων ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Zapad 2017», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, επειδή η Ουάσινγκτον θα στείλει επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή», δήλωσε ο διοικητής αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Μπεν Χότζες .


Η Ρωσία απέρριψε τους φόβους της Δύσης ότι αυτές οι ασκήσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Αξιωματούχοι όμως του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι αυτές οι ασκήσεις θα είναι οι μεγαλύτερες ρωσικές ασκήσεις από το 2013, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 στρατιωτών και πλήθος εναέριων, χερσαίων και θαλάσσιων μέσων .


« Όταν (η Ρωσία) εισήλθε στην Κριμαία, ήταν κάτω από το πρόσχημα της άσκησης. Όταν εισέβαλε στη Γεωργία, είχε ανακοινωθεί ότι πραγματοποιούνταν άσκηση. Η ιστορία τους είναι γεμάτη από παραδείγματα που δεν κολλάνε σε οποιαδήποτε συμφωνία … συστηματικά παραβιάζουν όλες τις συμφωνίες» , είπε ο Αμερικανός στρατηγός Χότζες ενώ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της άσκησης «Zapad 2017» θα μετακινήσουν 600 μαχητικά αεροσκάφη στις χώρες της Βαλτικής.


Σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Αεροπορίας της Ρωσίας που πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, παρακολουθούνταν από πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.


Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160, ( στο ΝΑΤΟ γνωστά ως «Blackjack»), κατά τη διάρκεια πτήσης παρακολουθούνταν από μαχητικά αεροσκάφη της Δανίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αυξάνοντας την ένταση .


Εντωμεταξύ σήμερα 11 μονάδες πεζοναυτών από τα παράκτια στρατεύματα άμυνας του στόλου της Βαλτικής πραγματοποιούν απόβαση μάχης στην περιοχή «Khmelevka» στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του στόλου.


Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι πεζοναύτες με τον «μαύρο μπερέ» πραγματοποιούν απόβαση από τη θάλασσα, με μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού προκαλώντας την προσοχή στις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ .


Οι Πεζοναύτες επιβιβάστηκαν στα αμφίβια πλοία από το Λιμάνι Baltiysk. Η απόβαση οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Khmelevka» στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, από δέκα μικρά αποβατικά σκάφη κλάσεως «Eugene Kocheshkov», 6 μεγάλα αποβατικά σκάφη κλάσεως «Denis Davydov», τα οποία μετέφεραν άρματα μάχης, περίπου και 200 πεζοναύτες του στόλου της Βαλτικής.


Όταν πριν δύο μήνες ο επικεφαλής Bundesnachrichtendienst (γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών), Bruno Kahl, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Spiegel περί «αυξανόμενης και μεγάλης απειλής από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», τότε τα πράγματα μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας δεν οδεύουν σε σωστό δρόμο.


«Η ρωσική στρατιωτική απειλή μεγάλωσε και μεγαλώνει συνεχώς . Ως εκ τούτου, την λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν είναι μόνο απειλή της προπαγάνδας, είναι η επιστροφή στην ημερήσια διάταξη όλων των συμβατικών θεμάτων στην περιοχή μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bruno Kahl.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει την δύναμη μάχης στα δυτικά σύνορα και δεν είναι μόνο η παρουσία πυραύλων «Ισκαντέρ».


Η ουσία όμως για το ΝΑΤΟ και τους Γερμανούς είναι ότι εντός του Καλίνινγκραντ υπάρχουν δύο τουλάχιστον περιοχές του Καλίνινγκραντ στις οποίες υπάρχουν αυτονομιστές.


Σε μία από αυτές υπάρχουν άτομα που είναι επιρρεπή στον εξτρεμισμό και συνδέονται με νεοναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία .


Πρόκειται για το «Βαλτικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»,» την «Βαλτική πρωτοπορία αντίστασης» , και τις « επιτροπές κοινωνικής αυτοάμυνας» (CBS). Αυτές οι οργανώσεις είναι σε επαφή με την άκρα δεξιά στο εξωτερικό και είναι επιρρεπείς σε ριζοσπαστική δράση.


Οι ομάδες αυτές είναι σε επαφή με την γερμανική οργάνωση PEGIDA και εθνικιστικές ομάδες στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής.


Σε περίπτωση μαζικών εξεγέρσεων, η δράση αυτών των οργανώσεων λόγω του μικρού αριθμού τους είναι απίθανο να «γείρουν την πλάστιγγα», όπως ο «Δεξιός τομέας» στην Ουκρανία , αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση αιματηρών επεισοδίων .


Μαζί με τις εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή υπάρχουν πολλές και αρκετά αξιοσέβαστες κοινωνικές ομάδες, που ασχολούνται με την τοπική ιστορία, την μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Πρωσίας, ενώ υπάρχει ακόμη και η Γερμανική Εταιρεία για την Προστασία των πολιτών .


Όλες αυτές οι οργανώσεις , ως επί το πλείστον λειτουργούν με δυτικές επιδοτήσεις, και αποτελούν σαφώς την γερμανική «ήπια δύναμη».


Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αναλυτές οι ταραχές θα ξεκινήσουν στην ξαφνικά στο Καλίνινγκραντ.


Στη συνέχεια, οι περιφερειακές αρχές με τις εγγυήσεις της Δύσης θα υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων για την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Ρωσία.

Η ΕΕ θα ξεκινήσει ενδεχομένως διαδικασία αναγνώρισης και «προσάρτησης» της περιοχής από την Γερμανία.


Το σενάριο αυτό φαίνεται τρελό, αλλά τα σχέδια της Δύσης για τον ρωσικό θύλακα από πολλές απόψεις είναι παρόμοια με αυτό .


Εκτός από τη Γερμανία που «λοξοκοιτάζει» προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ , ενδεχομένως και η Πολωνία να επιθυμεί να λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη «μοιρασιά» , παρά το γεγονός ότι έχει ήδη λάβει το 1945, ένα μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Πρωσίας.


Ειδικοί αξιωματούχοι στο Κρεμλίνο πιστεύουν ότι μια τέτοια κατάσταση στο Καλίνινγκραντ, θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα προκαλέσει σοβαρή σύγκρουση μεταξύ των μελών της ΕΕ, των συμμάχων του ΝΑΤΟ, και της Ρωσίας.
pentapostagma.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...