Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παγώνει η ΕΛΛΑΔΑ! Εικόνες ΣΟΚ απο τη Μυτιλήνη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Κατέρρευσαν παλαιά εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Πλωμάρι, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6), νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης στο Αιγαίο, κοντά στις ακτές της Τουρκίας.




Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού, έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα, ενώ η καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται.


Zημιές στο Πλωμάρι:











O δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.






Δείτε βίντεο τη στιγμή του σεισμού ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιαράκης, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε:«Είναι πολύ ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο, διότι η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερα μεγέθη. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακολουθεί έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. 






Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η σωστή ενημέρωσή τους. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα».





Ο σεισμός είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.


Η δόνηση έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής.


Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών.

voicenews.gr
loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας