Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Κίνηση Πούτιν που αλλάζει τα δεδομένα στον Κόλπο

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Τι έκανε ο Ρώσος πρόεδρος


Δεν μπορούσε φυσικά ούτε η Μόσχα να μείνει απαθής σε όλη αυτή την κρίση που λαμβάνει χώρα στον Κόλπο, ούτε φυσικά να αφήσει τις ΗΠΑ να "μοιράσουν την πίτα" της πλούσιας περιοχής.

Χθες, ο Πούτιν με μία δεξιοτεχνική κίνηση στήριξε το στριμωγμένο Κατάρ για να πάει "κόντρα" στις απαιτήσεις και στα συμφέροντα των ΗΠΑ και φυσικά των υπολοίπων βασιλείων του Κόλπου, που είναι σταθερά ανταγωνιστές της ρωσικής κυριαρχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας παραμένει ότι οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω «διαλόγου», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.





Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία και το Ιράν, σε μια πρωτόγνωρη διπλωματική κρίση στις σχέσεις των Αραβικών χωρών του Κόλπου.

Φυσικά, κάτι τέτοιο μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Πούτιν με την κίνησή του έθεσε δύο στόχους: Αφενός να επεκτείνει την ρωσική επιρροή και σε άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής μετά τη Συρία και το Ιράν και αφετέρου να προστατεύσει την Τεχεράνη από ενδεχόμενες τεχνητές κρίσεις που ενδέχεται να έστηναν οι Δυτικοί.
el.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας