Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

BINTEO: Μάχες στους δρόμους της Ιερουσαλήμ για να έρθει ο παγκόσμιος ηγέτης

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Χαμός στην Ιερουσαλήμ και στο Όρος του Ναού, καθώς η ισραηλινή αστυνομία απαγόρευσε την έλευση μουσουλμάνων κάτω των 50 ετών στο τέμενος al-Aqsa.


του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως μεταδίδει η Al Jaseera αναμένονται τεράστιες διαμαρτυρίες μουσουλμάνων για αυτή την απόφαση.

«Η είσοδος στην Παλιά Πόλη και στο Όρος του Ναού περιορίζεται στους άνδρες 50 ετών και άνω. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών θα εισέρχονται κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία έκανε το πρωί έφοδο σε αραβικές γειτονιές στην Ιερουσαλήμ μέσα και γύρω από την περιτοιχισμένη Παλιά Πόλη.

Τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.



Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη και απειλείται με κλιμάκωση, με τον Ο.Η.Ε. να παραμονεύει, έστω ώστε να θέσει την «ιερή πόλη» υπό διεθνή κηδεμονία, χάριν της ασφάλειας, προκειμένου να ανακηρυχθεί από εκεί ο παγκόσμιος ηγέτης της Νέας Τάξης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά μέσα κατά του Ισραήλ, σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αρνείται την οποιαδήποτε απώλεια στην ιερή πόλη, την οποία θέλει ολόκληρη κάτω από τον μανδύα του Νομοσχεδίου της Ενότητας που είναι έτοιμο προς ψήφιση.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι ζητούν εξίσου την κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ ή τουλάχιστον στους ιερούς τόπους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων της Παλιά Πόλης, του Όρους του Ναού (όπου αναμένεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός) και του Όρους των Ελαιών.

Το τέμενος Αλ-Ακσά είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο χώρος στο οποίο βρίσκεται το τέμενος, μαζί με το Θόλο του Βράχου, ο οποίος αναφέρεται και ως αλ-Χαράμ ασ-Σαρίφ ή «Ιερό Άσυλο», είναι το όρος του Ναού, ο ιερότερος τόπος για τον Ιουδαϊσμό, ο τόπος στον οποίο βρισκόταν ο Ναός πριν την καταστροφή από τους Ρωμαίους το 70 Κ.Ε. και αναμένεται να αναγερθεί εκεί ο Τρίτος Ναός.













el.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας