Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ



Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

Δευ, 14/08/2017 - 09:00




facebook   twitter   more




Ένα τμήμα του Βόρειου Ρωσικού Στόλου μεταφέρεται στην Αρκτική για να προστατεύσει τις ρωσικές οδούς και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες στην περιοχή.


Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν δήλωσε ότι η μόνιμη ανάπτυξη του στόλου στην ανοικτή θάλασσα το καθιστά μια τεράστια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Τα πλοία του Βόρειου Στόλου μεταφέρονται στην Αρκτική στο πλαίσιο προγράμματος στρατιωτική εκπαίδευσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόρειου Στόλου, Βαντίμ Σέργα.

“Σήμερα, μια ναυτική μοίρα αποτελούμενη από διάφορα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου και σκάφη υποστήριξης ξεκίνησε από το Severomorsk προς την θάλασσα του Μπάρεντς στο πλαίσιο προγράμματος διεξαγωγής πολεμικών σεναρίων που θα διεξαχθούν στην ανατολική Αρκτική”, δήλωσε ο Σεργκά.

Η μοίρα περιλαμβάνει το ανθυποβρυχιακό πλοίο Severomorsk, τα αποβατικά πλοία Kondopoga, Αλέξανδρος Otrakovsky και Georgy Pobedonosets , το σκάφος διάσωσης Pamir και ένα σκάφος αγκυροβολίας.

Αυτή είναι η έκτη φορά που τα πλοία του Βόρειου Στόλου έχουν σταλεί στον Αρκτικό Ωκεανό τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, ο Βόρειος Στόλος εκτελούσε μία από τις πρώτες επιχειρησιακές του ασκήσεις στην ακατοίκητη ακτή του αρχιπελάγους Land Franz Josef στην Αρκτική.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Sputnik, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν ανέφερε ότι ο Βόρειος Στόλος θα ενίσχυε το δίκτυο στρατιωτικών του βάσεων. Η Ρωσία εγκαθίσταται τώρα στην Αρκτική σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης κατά της Ρωσίας.





“Ως εκ τούτου, ο Βόρειος Στόλος πρέπει να ασκεί μια σειρά από επιχειρήσεις υποστήριξης της μάχης χρησιμοποιώντας πλοία εκτόξευσης πυραύλων αλλά και αποβατικά ώστε να μπορεί και να αναπτύζει ταξιαρχίες και τμήματα με μηχανοκίνητου πεζικού”, δήλωσε ο Λιτόβκιν.

“Το ναυτικό μας διατηρεί μόνιμη παρουσία στην ανοικτή θάλασσα. Μόνο πρόσφατα τα πλοία του Βόρειου Στόλου συμμετείχαν σε παρέλαση της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη και τώρα κατευθύνονται προς ένα τρυπάνι εξόρυξης στην Αρκτικής. Τα πληρώματα εξασκούνται σε πολεμικά σενάρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε, από τη Μεσόγειο έως την Αρκτική », πρόσθεσε.

Ο Ντμίτρι Λιτόβκιν πιστεύει ότι η Δύση έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι ο στόλος της Αρκτικής της Ρωσίας είναι πλέον ισχυρός.

“Η Ρωσία κατσκευάζει ένα στόλο πολεμικών παγοθραυστικών που θα οπλιστούν με πυροβολικό και πυραύλους, οι οποίοι, εκτός από το κύριο καθήκον τους να οδηγούν τα πλοία, θα είναι επίσης σε θέση να εμπλακούν σε μάχες αν κριθεί ότι είναι απαραίτητο”.

“Εδώ οι Αμερικανοί υστερούν δηλώνουν οι ρώσοι. Η Ρωσία κατασκευάζει επίσης νέα υποβρύχια κατηγορίας Borei και Yasen, τα οποία μας δίνουν ένα πλεονέκτημα και αυτό πρέπει να το παραδεχτεί και η Δύση. Ο Βόρειος Στόλος, όπως είναι τώρα, είναι μια τεράστια δύναμη που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, “σημείωσε ο Ντμίτρι Λιτόφκιν.


thinknews.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...