Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Με...Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν σε περίπτωση που δημιουργηθεί το Κουρδιστάν!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι





facebook   twitter   more




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔



Η Άγκυρα κλιμάκωσε σήμερα την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου,


πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με πυροβόλα όπλα και εκτοξευτήρες πυραύλων κατά το μήκος των νότιων συνόρων της, τονίζοντας ότι η διάλυση των γειτονικών χωρών της μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.

Ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε στην τουρκική πρωτεύουσα ότι το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου εγείρει έναν μεγάλο κίνδυνο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα λάβει «κάθε απαραίτητο μέτρο» για να αποτρέψει παρόμοια βήματα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας της όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

«Μια αλλαγή που θα σημάνει τη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ εγείρει μια μεγάλη απειλή για την Τουρκία», επισήμανε ο Τσανικλί.

«Η διατάραξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Ιράκ θα πυροδοτήσει μια μεγαλύτερη, παγκόσμια απειλή, χωρίς ορατό τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα χωρίς προειδοποίηση ότι άρχισαν γυμνάσια στα σύνορα με το Ιράκ, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στρατιωτικά οχήματα, αναπτύχθηκαν στα σύνορα με το Ιράκ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ σήμερα ένας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τόνισε ότι είδε άρματα μάχης, που μετέφεραν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες να στρέφουν τα όπλα τους με στόχο την απέναντι πλευρά των συνόρων. 




Η Άγκυρα έχει καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι διάκειται εχθρικά έναντι της διεξαγωγής αυτού του δημοψηφίσματος, που αναμένεται να γίνει την 25η Σεπτεμβρίου, και προειδοποιεί ότι «θα έχει τίμημα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι το δημοψήφισμα, παρότι δεν είναι νομικά δεσμευτικό, θα είναι μια «πολύ κακή» εξέλιξη και συμπλήρωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) θα συνεδριάσει την 22α Σεπτεμβρίου για να εξετάσει την κατάσταση.

Ακόμη γνωστοποίησε την Κυριακή ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος επίσης εναντιώνεται στο δημοψήφισμα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία έκαναν γνωστό ότι ο Ερντογάν και ο Αμπάντι είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν πως «η επιμονή της κυβέρνησης της περιφέρειας του Κουρδιστάν (σ.σ. να διεξαχθεί η ψηφοφορία) αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».
el.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...