Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες ξεκίνησε να μοιράζει ο Ερντογάν- Ποιο είναι το σχέδιο

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι





facebook   twitter   more





Περίεργη κρίση..ανθρωπισμού από τον Τούρκο πρόεδρο

Την απόδοση 7.000 τουρκικών υπηκοοτήτων σε ισάριθμους Σύρους πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο αποφάσισε η κυβέρνηση Ερντογάν, σε μία περίεργη κίνηση με δεδομένο ότι η τουρκική στρατηγική στο μεταναστευτικό είναι να στέλνει όσους περισσότερους μπορεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet, συνολικά 300.000 Σύροι έχουν αιτηθεί την τουρκική υπηκοότητα με τον αριθμό των αιτήσεων καθημερινά να αυξάνει. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τους αριθμούς που αναφέρει η εφημερίδα, ωστόσο τόνισε πως η υπηκοότητα θα δοθεί αρχικά σε Σύρους δασκάλους που εργάζονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς και σε όσους άλλους έχουν υψηλά προσόντα. Τονίζεται ότι όσοι λάβουν την τουρκική υπηκοότητα θα έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, την περιβόητη MIT.

Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, οι Σύροι πολίτες που θα λάβουν την υπηκοότητα δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, αν και σύμφωνα με νομικούς, αυτό βρίσκεται στην απόλυτη δικαιοδοσία του προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία αναπαράγουν οι Τούρκοι, στην γειτονική χώρα βρίσκονται περίπου 3 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, ενώ 450.000 έχουν επιστρέψει πίσω στα πάτρια εδάφη τους. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός κρίνεται μάλλον υπερβολικός, καθώς η Ελλάδα έχει δεχθεί μέχρι στιγμής, πάνω από 1 εκατομμύρια Σύρους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη χώρα μας ή έχουν διαμοιρασθεί στα κράτη της Ε.Ε. Το αντίθετο δείχνουν τα στοιχεία για τους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, με την Τουρκία να δημοσιοποιεί πως φιλοξενεί μόνο 207.000 Ιρακινούς και 133.000 Αφγανούς, πράγμα φυσιολογικό, με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία των μεταναστών περνάει στην Ελλάδα έχοντας τουρκική βοήθεια.





Αυτή η περίεργη κρίση ανθρωπισμού του Τούρκου προέδρου έχει προκαλέσει τον προβληματισμό πολλών κύκλων της αντιπολίτευσης, αλλά και μειονοτήτων όπως οι Κούρδοι, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι η Τουρκία επιθυμεί να τουρκοποιήσει χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες και να τους εγκαταστήσει στις κουρδικές επαρχίες για να τις αλλοιώσει δημογραφικά.


Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι στόχος του Ερντογάν είναι όταν τελειώσει ο πόλεμος να στείλει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, χιλιάδες Σύρους πίσω με τουρκικά διαβατήρια για να τους διεκδικήσει στην πορεία ως τουρκική μειονότητα.
el.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...