Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Candida. Κάνε το τεστ με το σάλιο και δες εάν πάσχεις από καντιντίαση. Συμπτώματα και θεραπεία

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more




Ο candida / κάντιντα είναι ένας μύκητας, ο οποίος όταν βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως: Διαταραχές του ανοσοποιητικού, αλλεργίες, πονοκεφάλους, εκζέματα, κολπικές μυκητιάσεις, κόπωση, κατάθλιψη κλπ…

Ο κάντιντα είναι ένα είδος ζυμομύκητα ή μύκητα, που βρίσκεται σε όλους τους υγιείς ανθρώπους αλλά σε συγκεκριμένες ποσότητες. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το ζυμομύκητα με κάποια μόλυνση, στην πραγματικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πέψη και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Ωστόσο, όταν τα επίπεδα αυτού του μύκητα δεν βρίσκονται σε ισορροπία, μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες στο αίμα και να προκαλέσουν μια σειρά συμπτωμάτων που επηρεάζουν την υγεία με διάφορους τρόπους.

Σε μία υγιή εντερική οδό ευδοκιμούν πάνω από 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων, καθένα από τα οποία έχει χιλιάδες στελέχη.

Οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ των δύο βασικών τύπων βακτηρίων που απαρτίζουν την εντερική χλωρίδα διαταράσσονται εύκολα εξαιτίας των αντιβιοτικών

Μία από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες της χρήσης αντιβιοτικών για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, είναι ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός του Candida albicans – φυσιολογικός, απαραίτητος ζυμομύκητας του εντέρου.

Πολλοί πιστεύουν ότι το Candida albicans είναι εχθρός του ανθρώπινου οργανισμού και πρέπει να εξαλείφεται με κάθε μέσο, όμως απέχει μακριά από την αλήθεια.

Το Candida albicans είναι ένας από τους απαραίτητους μικροοργανισμούς και χαρακτηρίζεται ως σαπροφυτικός, που σημαίνει ότι αποσυνθέτει νεκρό, ενδυνάμει τοξικό, ιστό.

Το Candida πολλαπλασιάζεται για να προλάβει μία σοβαρή κρίση τοξίκωσης. Το Candida albicans δεν είναι εχθρός του οργανισμού. Καθώς ο οργανισμός αποτοξινώνεται, σταματά σταδιακά να πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα.

Τα συμπτώματα της καντιντίασης / candida
Αν το Candida εξακολουθήσει να πολλαπλασιάζεται, αναπτύσσει «πλοκάμια» τα οποία διαπερνούν τα εντερικά τοιχώματα, επιτρέποντας την είσοδο των τοξινών και σε άλλα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα παρακάτω συμπτώματα:
Ωτίτιδες
Δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα κατά την πρόσληψη του γεύματος ή αμέσως μετά
Αέρια όταν τρώτε
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Αναιμία
Γαστρεντερικές διαταραχές
Αύξηση βάρους
Κατακράτηση υγρών
Ορμονικές διαταραχές
Διανοητική σύγχυση
Νεφρικές διαταραχές
Κατάθλιψη
Αϋπνία
Ξηροστομία
Κολπίτιδες
Αγχος
Χρόνια κόπωση
Κολπίτιδα
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
Κυστίτιδα
Στοματική μυκητίαση
Μολύνσεις δέρματος και νυχιών
Επιπεφυκίτιδα
Χολολιθίαση
Βουλιμία ιδίως για ζάχαρη και γλυκά


Τεστ διάγνωσης για καντιντίαση στο σπίτι
Όταν σηκωθείτε το πρωί και χωρίς να έχετε φάει κάτι, γεμίστε ένα ποτήρι με νερό. Πιείτε μια γουλιά, ξεπλύντε το στόμα σας και φτύστε στο ποτήρι.





Παρατηρήστε τι θα συμβεί στα επόμενα 20 – 40 λεπτά και ιδίως στα πρώτα λεπτά.


Αν έχετε καντιντίαση, θα εμφανιστεί τουλάχιστον μία από τις παρακάτω ενδείξεις:
1) Από την απόπτυση δημιουργούνται νήματα, τα οποία βυθίζονται προς τον πάτο του ποτηριού.

2) Συγκέντρωση σάλιου με ασυνήθιστη εμφάνιση στον πάτο.

3) Συγκέντρωση θολών μικροκηλίδων στο νερό. Όσο πιο γρήγορα σχηματιστούν νήματα και μικροκηλίδες τοσο πιο ανεξέλεγκτα πολλαπλασιάζεται το Candida.

Αν οι ενδείξεις αυτές εμφανιστούν αμέσως, το Candida έχει εξαπλωθεί σε πολλά σημεία του σώματος.

Εαν η απόπτυση επιπλεύσει στην επιφάνεια και το νερό μείνει καθαρό, κατά πάσα πιθανότητα δεν πάσχετε από καντιντίαση.

Αν ο ζυμομύκητας έχει αναπτυχθεί υπέρμετρα στο έντερο, το τεστ θα είναι θετικό ακόμα και αν το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς λειτουργεί το τεστ
Ο ζυμομύκητας δημιουργείται στο παχύ σας έντερο αλλά με την πάροδο του χρόνου καθώς πολλαπλασιάζεται αρχίζει να μετακινείται μέσω του πεπτικού συστήματος, όπου φτάνει στο λεπτό έντερο και στη συνέχεια στο στομάχι, στον οισοφάγο και τελικά στο στόμα.

Αν έχετε υπερβολική ποσότητα ζυμομυκήτα και έχει φτάσει στο στόμα σας τότε πιθανότατα η γλώσσα σας θα έχει μια λευκή επίστρωση που μπορεί να εκτείνεται μέχρι και στο εσωτερικό από τα μάγουλά σας.

Όταν φτύσετε το πρωί στο ποτήρι με το νερό, το σάλιο σας θα φτάσει στον πάτο του ποτηριού επειδή το βάρος του μύκητα θα το κάνει βαρύτερο από το νερό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κάντιντα;
Η εντερική χλωρίδα αποκαθίσταται με την ηπατική αποτοξίνωση, σε συνδυασμό με μία δίαιτα αποτελούμενη από τρόφιμα που επιβαρύνουν όσο λιγότερο γίνεται το πεπτικό σύστημα και προκαλούν τη μικρότερη τοξίκωση.

Οι νωπές σαλάτες, τα φρεσκομαγειρεμένα λαχανικά, το ρύζι μπασμάτι, το κεχρί, τα όσπρια, οι φρέσκες σούπες λαχανικών, οι ρυζογκοφρέτες, οι νιφάδες βρώμης και οι μπανάνες είναι τρόφιμα κατάλληλα για τα περισσότερα άτομα που υποφέρουν από καντιντίαση.

Αποφεύγετε το κρέας, το ψάρι και άλλα πτωματικά τρόφιμα και τα παράγωγα τους.

Να πίνετε άφθονες ποσότητες φρέσκου νερού και αφεψημάτων από βότανα με πικρή γεύση.

Πιείτε πράσινο τσάι και χυμό κράνμπερί

Αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων και ραφιναρισμένων σακχάρων

Αν έχετε λιγούρα για γλυκά προσπαθήστε να επιλέξετε φρούτα που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αυξήστε την κατανάλωση αντιμυκητιακών τροφών

Οι φυσικές αντιβιοτικές τροφές είναι από τις καλύτερες επιλογές για την καταπολέμηση των υψηλών επιπέδων του κάντιντα χωρίς τον κίνδυνο των ανεπιθύμητων παρενεργειών που συνεπάγονται τα φάρμακα.

Μερικές προτεινόμενες τροφές είναι:
Σκόρδο και κρεμμύδι
Λάδι καρύδας
Μηλόξιδο
Χαμομήλι
Λεβάντα
Πιπερόριζα
Λεμόνια
Πιπέρι καγιέν

Να τρώτε προβιοτικές τροφές, όπως:
Απλό γιαούρτι με ζώντα γαλακτικά βακτήρια
Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Περιορίστε το στρες
Τα υψηλά επίπεδα του στρες μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό του ζυμομύκητα στο σώμα.

Αν το τεστ διάγνωσης για καντιντίαση είναι θετικό, θα πρέπει να σκεφτείτε αν αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα στρες και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους για να τα μειώσετε.

Ενισχύστε τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας
Ο καθαρισμός του σώματός σας σε τακτική βάση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να αποβάλετε τους περιττούς ζυμομύκητες που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Η αποβολή των περιττών ζυμομυκήτων απαιτεί ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που συμπεριλαμβάνει μερικές από τις παρακάτω τροφές:

Κόλιαντρο
Μαϊντανό
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Παντζάρια
Ραδίκι
Άλγη
Αγκινάρες
Κουρκουμά
Μήλα

Αν το τεστ διάγνωσης καντιντίασης βγει θετικό και παρουσιάζετε άλλα συμπτώματα υψηλών επιπέδων κάντιντα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας που θα αναγνωρίσει το σωστό τρόπο για την ανάκτηση της φυσιολογικής ισορροπίας του σώματός σας.

organiclife.gr



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...