Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Όνειρο Απατηλό για τους Ε/Κ να είναι η Κύπρος Ελληνικό νησί …διαμηνύει ο Ερντογάν

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more




Οι Ελληνοκύπριοι «εξακολουθούν, ακόμα, να βλέπουν την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί» κι αυτό είναι ένα «όνειρο, που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ», καθώς οι...


Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες της Κύπρου, δηλώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα.

Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα για την Τουρκία στο Αιγαίο, ξεκαθαρίζει, χωρίς περιστροφές, ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές διαφορές και εμφανίζεται ανοιχτός για διάλογο.

Στον απόηχο των δηλώσεων του περί «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάννης σε συνέντευξη στον Σκάι, λίγες, μόλις, ώρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα στη συνέντευξη στο «Βήμα», λέγοντας ότι «η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται τη Λωζάννη».

Σημειώνει, πάντως, ότι η Άγκυρα εντοπίζει δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές στον τρόπο, με τον οποίο η Αθήνα μεταχειρίζεται τη μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Ο κ. Ερντογάν, όμως, χρησιμοποιεί καθαρά δύο φορές τον όρο «τουρκική μειονότητα» και απαιτεί αυτή να έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστούν τόσο η «εθνική» της ταυτότητα, όσο επίσης τα δικαιώματά της στην εκπαίδευση και στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Παρά την κριτική, που του ασκείται σε σχέση με την πολιτική, που ακολουθεί στην Τουρκία, εμφανίζεται αμετακίνητος, ενώ επιμένει ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται στρατηγικά μόνο για πλήρη ένταξη στην ΕΕ και όχι για ειδική σχέση.


sigmalive.com
triklopodia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


loading...


Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...